Sabaheta Džindo u zatvoru zbog krađe u Živinicama?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Živinicama stavilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Sabahetu Džindo (56), nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila produženo krivično djelo krađa.

Postoji osnovana sumnja da je Džindo 3. decembra 2014. godine u Živinicama počinila dvije krađe, odnosno da je u jednom butiku  ukrala neseser  u kojem je bilo 300 KM, a isti dan je na  pijaci ukrala kožni novčanik sa određenim iznosom novca i oštetila vlasnicu za oko 480 KM. Također da je 6. maja 2015. godine u butiku u Živinicama ukrala novčanik u kojem je bilo oko 420 KM.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA: Uhapšeno desetine protestanata

Pripadnici Policijske uprave Živinice su osumnjičenu lišili slobode u popodnevnim satima 6. maja 2015. godine. Izvršena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu jučer  predata u nadležnost Tužilaštva.

Tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenu. Sabaheta Džindo je više puta osuđivana za krivična djela iz oblasti imovinskih delikata.

Istraga u ovom predmetu je u toku, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Radiosarajevo.ba

GODISNJICA
MARKETING