Portal 072info

Sabahudin Fiuljanin preživio zatvor CIA-e kod Tuzle: Kako su me tri mjeseca neprekidno mučili…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fiuljanin je ispričao da je u “kavezu”, “kući za mučenje”, do koje je odvožen helikopterom, dobijao injekcije koje su mu silom ubrizgavali, specijanu hranu koju su mu davali da ga dezorjentišu… Danas živi u Sarajevu, ima petoro djece

Kada su SAD priznale da je CIA imala tajne zatvore u Evropi u kojima su mučeni ljudi, mediji su ponovo aktuelizovali priču o Sabahudinu Fiuljaninu, koji je tri mjeseca držan i mučen u zatvoru CIA kod Tuzle.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kada je Amerika i zvanično priznala da je CIA imala tajne zatvore u Evropi u kojima su mučeni “neprijatelji opasni po bezbjednost SAD”, mediji u Sandžaku ponovo su aktuelizovali priču o Sabahudinu Fiuljaninu (44) koji je tri mjeseca, u periodu između 2002. i 2003, nakon što je optužen da je pripadnik Al Kaide, držan i mučen u tajnom zatvoru CIA kod Tuzle.

Za Fiuljanina, iz sela Draževići kod Sjenice, lično se interesovao i tadašnji državni sekretar SAD za nacionalnu bezbjednost Donald Rumsfeld, koji je tražio da ga spakuju i pošalju u Guantanamo na Kubu. On je pušten, zahvaljujući upornom advokatu Osmanu Mulahaliloviću i sreći da je njegovo “kidnapovanje” ipak procurilo u javnost.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na više novopazarskih portala juče je osvanula Fiuljaninova slika i priča o strahotama koje je preživio u tajnom zatvoru CIA, a koju je samo djelimično ispričao sarajevskom magazinu SAF uz obećanje da će kompletnu priču o torturi ispričati kada za to dođe vrijeme. Tada je pomenuo da je u “kavezu”, “kući za mučenje”, do koje je odvožen helikopterom, dobijao injekcije koje su mu silom ubrizgavali, specijanu hranu koju su mu davali da ga dezorjentišu..

Brat Nermin Nerko Fiuljanin za Novosti.rs je ljubazno rekao da Sabahudin već duže vrijeme živi u Sarajevu i da kod svojih na Pešter dođe samo povremeno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– U Sarajevu ima kuću i porodicu, dobro je, hvala bogu, ima petoro djece i poslije svega što je preživio živi normalno. I poslije izlaska iz zatvora, a ni danas ne voli mnogo da priča o patnjama koje je preživio u Tuzli, i da se sjeća tih strahota – priča Nermin.

cazin.net

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME