Šaban Šaulić je mnoge tajne odnio u grob: Muharem Serbezovski ga je poznavao odlično

478899 muharem serbezovski ff 750x566 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Muharem Serbezovski, koji je u vrijeme Jugoslavije bio jedan od najpopularnijih, otvorio je dušu, pa se prisjetio druženja s pokojnim kolegom Šabanom Šaulićem.

Naime, Muharem je ispričao da je toliko bio blizak s kraljem narodne muzike da je više njegovih tajni znao čak i od njegove porodice, s obzirom na to da se jedno vrijeme nisu odvajali, pa su se povjeravali jedno drugom, ma šta da je u pitanju.Serbezovski se prisjetio druženja i s ostalim kolegama, a mnogi od njih, nažalost, više nisu među živima. Pjevač je zatim otkrio da je bio jednako dobar i sa Tomom Zdravkovićem, o kom je pisao i u knjizi.

– Knjiga koju sam napisao ima i priče o Tomi Zdravkoviću. Toma je sa mnom išao u cigansku mahalu u Skoplju, vozili smo se zajedno, sve sam to opisivao. Tamo smo bili sedam dana. Bio je jedan romski klub koji je igrao s drugim klubom i tu se stvorilo 30.000 ljudi kad smo se pojavili Toma i ja, opšta pomama, svi su htjeli da mi pjevamo. Onda je Toma, naravno, rekao upravi kluba Napredak iz Skoplja: “Pjevaćemo ako vi odstupite. Ako Muharem bude predsjednik kluba, a ja potpredsjednik.” Oni su sve prihvatili. Narednih sedam dana smo pjevali po malim mjestima oko Skoplja, nastupali smo po fabrikama, kasarnama, a sve pare smo uložili u taj klub, u dresove, lopte, zapošljavali koga smo mogli. Bio je lud za Romima, Toma ih je mnogo volio. Bio je zaljubljen u sve Cigane, ne samo u lijepe žene – započinje on i dodaje:

ČITAJ JOŠ:  Njena dijeta postala je apsolutni hit: Smršala 25 kilograma u 100 dana!

– Šabana ću pamtiti po mnoštvu stvari koje je ponio sa sobom u grob, a ono što je meni ostalo kao nešto moje jesu neispričane priče i situacije tokom našeg druženja. Uvijek smo jedan drugom ukazivali na dobre strane, kao i na mane, on je bio veliki, a velikani ne vole tračeve. Dobro sam ga poznavao, u nekim trenucima bolje nego njegovi najbliži, ali to sad nije važno. Mnoge tajne je odnio u grob, ali danas vidim da je tako i trebalo da bude – priča Muharem.

ČITAJ JOŠ:  Boja očiju vas odaje: Kako podnosite bol, alkohol i kakav vam je karakter

Serbezovski kaže da sumnja da će se uskoro roditi pjevači poput Džeja, Šabana i Sinana Sakića, koji su obilježili jedan period hitovima i talentom kada je estrada u pitanju. Kad je riječ o pjevačima mlađe generacije, Muharem je pohvalio Adila Maksutovića.

– Mislim da ta generacija Sinana Sakića, Tome Zdravkovića, Džeja Ramadanovskog i Šabana Šaulić više ne može da se ponovi. Takvi talenti su odraz jednog vremena koje je neponovljivo. Ta moja generacija je nedostižna, djeca su, samim tim, privilegovana, ali presudno je da dijete to odluči da radi bez obzira na roditelje, a vidim da je Džejova ćerka izabrala da se bavi muzikom. Adil Maksutović je jedan od retkih pevača mlađe generacije koji je muzikalan u svakom smislu, ima dobar glas, dobre ukrase i, što je najbitnije, zna da odabere pjesme. Ja sam bio gost na njegovom koncertu, pjevali smo zajedno i pred punim Sava centrom rekao je za mene: “Ovo je čovjek od koga sam učio.” To je lijep gest – kaže Muharem.

ČITAJ JOŠ:  NADA TOPČAGIĆ: Nisam mogla birati roditelje muslimane

Pjevač tvrdi da je bez obzira na sporadično pojavljivanje u medijima najveća zvijezda bivše Jugoslavije.

– Ja živim već 25 godina u Njemačkoj, ali sam trenutno u Belgiji, radim na pjesmama i lijepo mi je. Moram da budem krajnje neskroman i zato tvrdim da sam najveća živa jugoslovenska legenda! Magistrirao sam pravo, sad sam kandidat za akademika u BiH, treba da doktoriram na međunarodnim pravima. Vladika Gligorije u Diseldorfskoj eparhiji napravio je predgovor za Bibliju, on je javno rekao koliko su fascinirani mojim radom, oni će finansijski pomoći da se štampa Biblija, a proširićemo recenziju zajednički. To je jedan veliki pečat koji ću ostati mlađim generacijama. Moj sin je muzikalnost zamjenio brašnom, otvorio je piceriju u jednom njemačkom gradiću i već pet godina je u tome. Sretan je i zadovoljan iako sam bio spreman da dam posljednji atom snage da uspije u muzici jer ima talenat – priča Muharem.

GODISNJICA
MARKETING