ŠABANI: JP Grijanje treba svim građanima oprostiti račun za januar!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Situacija s grijanjem u Zenici još je neizvjesna. Prognoziranja o sanaciji kotla i toplim radijatorima, koje građani čekaju od nedjelje, iz minute u minutu se mijenjaju.

Ogorčeni građani, osim što izloženi smrzavanjima tu su i dodatni troškovi za električnu energiju budući da u stanovima borave sa konstantno uključenim grijalicama, uljanim radijatorima i konvektorima.

Upravo se na održanoj vanrednoj sjednici Gradskog vijeća, na kojoj se tematiziralo o problemu grijanja, Adnan Šabani, između ostalog, osvrnuo na januarski račun za grijanje, koji bi, prema njegovim riječima, trebalo oprostiti. 

ČITAJ JOŠ:  Ruski trgovinski lanac MERE ulazi na tržište BiH

– Treba se sastaviti ekspertni tim koji će posjetiti AMZ kako bi se ustanovilo kako se vrši sanacija tih kotlova. JP Grijanje treba svim građanima oprostiti račun za januar. Da sam direktor Grijanja iz moralnih razloga bi napustio tu funkciju. Bilo je pogrešnih odluka, pa i kada je u pitanju cijena od 45 KM po Megavat satu koliko se plaća AMZ-u, jer je tržišna cijena i po 24 ili 25 KM- poručio je sa govornice Šabani.

ČITAJ JOŠ:  Satnica rada u Danskoj 40, a u FBiH 2 eura
GODISNJICA
MARKETING