Portal 072info

Šabanović: Mi smo nova lica u politici i idemo stopama gradonačelnika Kasumovića

D4EDEEBD FA58 4250 B9FE 09DD364E70D9
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Elmin Šabanović, rođen je 16. jula 1994. godine u Zenici. Završio osnovu i srednju školu u Zenici, a trenutno je vanredni student treće godine Pravnog fakulteta.

Aktivno se bavio sportom od djetinjstva, učestvovao na mnogobrojnim turnirima širom BiH i regionu gdje je ostvario zapažene rezultate. Četiri puta bio Državni prvak u boksu kao kadet i junior za BK Čelik Zenica. Na izboru Sportiste godine za 2009. godinu na nivou Općine Zenica dobitnik je priznanja za postignute rezultate.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Daje doprinos u poboljšanju infrastrukture u gradskim i prigradskim mjesnim zajednicama.

Polaznik je mnogobrojnih seminara i edukacija. Pored svakodnevnih radnih obaveza, kao društveno odgovoran i aktivan u lokalnoj zajednici, učestvovao je i bio organizator nekoliko projekata koji su uspješno realizovani za dobrobit zajednice i omladine. Jedan je od osnivača Kulturno umjetničkog društva „Putovići“ 2016. godine, gdje je dobio povjerenje omladine i roditelja da bude predsjednik Udruženja sa kojim je  učestvovao na brojnim manifestacijama širom BiH, i jedno je od aktivnijih društava u gradu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Time pokazuje pozitivnu energiju, aktiviranje omladine kroz sportske i druge aktivnosti koji su bitni za očuvanje zajednice i okruženja u kojem živi.

U razgovoru za 072info govorio je o svojim motivima da se nađe na listi za Gradsko vijeće (GV) Zenica, kako komentira protekli mandat vijeća, zašto je odlučio biti baš na listi “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad”, koji će biti prioriteti u njegovom radu…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

1. Zašto ste se odlučili kandidirati za GV?

Na predstojecim izborima odlučio sam da se kandidujem za GV, i to kao nezavisan kandidat, jer smatram da svojim radom i zalaganjem mogu da doprinesem poboljšanju stanja u lokalnoj zajednici. Kroz svoj profesionalni angažman u direktnom sam kontaktu sa našim stanovništvom tako da iz vlastitog iskustva “osluškujući” glas naroda sa terena znam gdje mogu najviše da doprinesem. Istovremeno, želim vlastitim primjerom motivisati našu omladinu da se sa svojim aktivizmom uključe u stvaranju povoljnijeg ambijenta za život u našoj Zenici.

2. Šta će biti Vaš prioritet tokom djelovanja u vijeću? 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prioritet mog djelovanja u GV odnosit ce se na poboljšanje uslova života našeg stanovništva, kako u urbanom tako i u ruralnom okruženju. Žalosno je da naši građani u 21. vijeku u nekim sredinama nemaju pitku vodu, rasvjetu i asfaltirane puteve. U te stvari sam se lično uvjerio radeći na terenu i ne mogu da se pomirim sa tim činjenicama.

Pored navedenog, kao dugogodišnji sportista, znam koliki je značaj da se naša omladina skloni sa ulica i da se bavi sportom, tako da ću se maksimalno zalagati i za poboljšanje uslova sportskih klubova.

D3864F24 E81C 45F1 A44B 82E8DCDC2B7C
Zalagat ću se za sve građane i uvijek im biti na raspolaganju

3. Zbog čega bi građani trebali podržati Vas i listu koju predvodite?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zato što sam neko ko dolazi iz naroda i sa terena, tako da najbolje poznajem probleme koji muče naše građane i sa  “Zeničkom inicijativom KF” zalagat ću se za sve građane i uvijek im biti na raspolaganju. Jer mi smo nova lica u politici, dakle bez predhodnog političkog iskustva, i idemo stopama aktuelnog i budućeg gradonačelnika Fuada Kasumovića.

4. Šta uočavate problemima Zenice koje u proteklom mandatu vijeća nisu riješeni, a bit će Vaš prioritet?

Kako su naši građani  mogli vidjeti u predhodnom sazivu vijeća, vršena je blokada svih planova i vizija gradonačelnika, projekti se nisu mogli realizovati radi opstrukcija vladajuće većine. Mislim da će novi saziv vijeća sa sadašnjim i budućim gradonačelnikom uspjeti realizovati kapitalne projekte, koji su značajni za naš grad poput regulacionih planova, koji će promijeniti sliku grada Zenice, zatim poslovne zone pored autoputa, koje će prerasti u jedan evropski centar, a svakako nam i jeste krajnji cilj da našu Zenicu uredimo kao jedan moderan rvropski grad sa svim onim što treba da sadrži jedan takav grad.

5. Da li je došlo vrijeme za nove snage u vijeću?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naravno da je došlo vrijeme za nove snage, godinam u GV sjede isti ljudi i, nažalost, mnogi od njih su zaokupirani samo vlastitim interesima. Siguran sam da novi saziv vijeća donosi puno mladih i obrazovanih ljudi, koji će se zalagati i boriti za interese građana Zenice jer ovaj grad zaslužuje bolje vijeće.

6.Kako komentirate rad vijeća u protekle četiri godine?

Nažalost, moramo konstatovati da smo na djelu imali više “ne rad” nego rad. Svjedoci smo da se nisu realizovali kapitalni projekti u proteklom mandatu, na djelu smo imali opstrukcije od strane  vladajuće većine koja je osporavala i blokirala sve što je bilo moguće opstruirati, a to su sve građani mogli vidjeti i posvjedočiti snimcima sa sjednica vijeća, koje su bile emitovane na malim ekranima. Čast pojedincima koji su se borili za interese svih građana Zenice.

7. Zbog čega ste izabrali da budete upravo na listi “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad”?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

S obzirom da sam lično stao uz gradonačelnika Fuada Kasumovića  2016. godine i uz njegov pobjednički tim, koji je tada pobijedio vladajuću grupu, odlučio sam da stanem i sada uz obrazovane i razumne ljude koji vide trud i rad gradonačelnika, te žele da sa njim zajedno grade u novom mandatu evropsku Zenicu.

8. Na kraju, očekujete li da će Zeničani izaći na izbore i kazniti većinu u vijeću koja je četiri godine opstruirala grad?

Od naših građana ne očekujem da ikog kažnjavaju nego da upravljaju, naši građani su naša pokretačka snaga i naš nalogodavac. Od naših Zeničana očekujem da 15. novembra izađu na izbore te naprave pravi izbor. Pozivam naše Zeničane da glasaju za “Zeničku inicijativu KF”,  ja sa svoje strane, odnosno u svoje i ime gradonačelnika Fuada Kasumovića mogu garantovati da ce naš interes biti interes i boljitak našeg stanovništva i “običnog” čovjeka jer jedino tako možemo svi zajedno realizovati ciljeve i pobijediti izazove koji nam predstoje. I na kraju, pozivam svoje sugrađane da izađu na izbore u što većem broju.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 754
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Grad Zenica od zakupa poslovnih prostora godišnje prihoduje 1,1 milion KM

Portal 072info

Izetbegović: U Zenici nas već drugi put uzima Kasumović

Portal 072info

Zeničani očitali moralnu lekciju Bugojacima i Donjovakufljanima

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME