Sabornik u emisiji uzeo globus i poručio kolegama: Jeste li ravnozemljaši ili vjerujete u vakcine

Screenshot 5 43
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Hrvatski sabornik Hrvoje Zekanović je u emisiji HRT-a “Otvoreno” upečatljivim i provokativnim izlaganjem pozvao pojedine kolege sabornike da javno apeluju na građane da se vakcinišu protiv koronavirusa.

Zekanović, koji je zastupnik konzervativne stranke Hrvatski suverenisti, se obratio sabornicima također konzervativnih stranaka – Mariji Selak-Raspudić iz Mosta i Stjepanu Bartulici iz Domovinskog pokreta. Selak-Raspudić, koja je i profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, i Bartulica su među onima koji se protive uvođenju covid-propusnica.

Zekanović, koji je prebolovao težak oblik zaraze koronavirusom, poziva na vakcinaciju te insistira da drugi sabornici učine isto. Spomenutim kolegama obratio se vrteći globus.

“U Hrvatskoj postoje tri vrste ljudi. Postoje oni koji ne vjeruju u vakcinu. Iz svojih razloga misle da taj pripravak ne valja. Oni ne znaju da smo u 21. stoljeću. Postoje oni koji vjeruju u vakcine i tu spadam i ja. Zagovaram ih kao odgovoran političar. Ljudi, vakcinišite se. Treća grupa su oni koji znaju da vakcine pomažu, ali zbog jeftinih političkih bodova to ne žele reći. Prva grupa su ravnozemljaši. Pitanje kolegama Selak-Raspudić i Bartulici: Jeste li ravnozemljaši ili spadate u ovu drugu grupu ljudi. Kolegice, možete biti ravnozemljaš s doktoratom, također i Bartulica”, poručio je Zekanović.

Spomenuti dio Zekanovićevog gostovanja u “Otvorenom” HRT-a možete pogledati u priloženom videosnimku od 14:47.

Na sjednici Sabora je ranije ove sedmice naglasio da zbog “desničara ljudi završavaju na respiratorima”. Nakon toga je smijenjen s pozicije šefa saborskog kluba Hrvatskih suverenista.

Most u međuvremenu prikuplja potpise za pokretanje referenduma na kojem bi se građani očitovali o uvođenju covid-propusnica.