Sabrane laži Bakira Izetbegovića

– Dolazi vakcina, januar, februar mart. Razmahat će se ponovo ekonomije koje konzumiraju naše proizvode iz BiH. Otvorit će se granice. Doći će turisti. Čekajmo taj april – kazao je Bakir Izetbegović 26. novembra 2020. godine, piše Pressmedia.

I došao je april 2021., ali nije se ostvarilo Izetbegovićevo “lidersko” proročanstvo. Vakcine nisu došle, ekonomija se moje razmahala, a turista ni na vidiku. Bilo je to još jedan perfidan pokušaj smirivanja stanja i bacanje građanima prašine u oči.

Ali to nije sve. Davanje neuvjerljivih i netačnih izjava je postala praksa predsjednika SDA.
10 miliona KM je dato za nešto što ne zadovoljava potrebe

U maju 2020. Izetbegović je rekao da su kupljeni loši respiratori:

– 10 miliona KM je dato za nešto što ne zadovoljava potrebe, što nije za intenzivnu njegu. Pogrešna se roba kupila, a niko nije bio svjestan toga.

Godinu dana poslije, Izetbegović, na bazi informacija “iz prve ruke”, tvrdi da su kineski respiratori dobri i da svi rade?!

U međuvremenu su tužioci Tužilastva BiH i KS, kako je objavljeno u medijima, utvrdili da su respiratori povučeni iz upotrebe.

Idemo dalje…

U februaru 2021. Izetbegović izjavljuje: – Kada je u pitanju Federacija BiH, formiranje nove strukture vlasti, najbitniji zakoni za Federaciju, raniji dogovori između SDA-a i HDZ-a koji nisu nikada implementirani, biće formirana radna grupa i do kraja marta, dakle u roku od mjesec, treba biti završeno sve što je u vezi s pitanjem Federacije.

Druga radna grupa će se baviti samim izmjenama Izbornog zakona:

– Očekujemo da se definiše model rješenja do kraja aprila – poručio je Izetbegović.

U aprilu opet promjena mišljenja i novi “salto mortale”.
Uvjeren sam da ovo sa mnom i sa Čovićem ne može uspjeti

– Pregovori o promjenama izbornog zakona BiH su blokirani i do sada nisu dali nikakve rezultate – izjavio je u subotu predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović dodajući kako on i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović taj problem neće moći sami riješiti.

– Uvjeren sam da ovo sa mnom i sa Čovićem ne može uspjeti – kazao je Izetbegović, gostujući u središnjem dnevniku FTV.

A sada ide spektakl…

U zadnjem nastupu na FTV Izetbegović je slavodobitno najavio da će Federacija BiH, zahvaljujući prvenstveno njemu i SDA, u narednih mjesec – dva dobiti 900 hiljada doza vakcina.

Nije teško pretpostaviti kakvu će izjavu krajem maja 2021. dati Izetbegović.

Živi bili pa vidjeli… – piše na kraju Pressmedia.

IZVORPressmedia
Prethodni članakKomšić: Divjak je u najtežim vremenima pokazao šta znači biti čovjek
Sljedeći članakRečenica po kojoj će se pamtiti Jovan Divjak: Ne pucaj!