Sabrina Buljubašić na prekretnici: Sarajevo odustalo od tužbe, dogovorila posao sa Slobodom

Podijelite vijest

Bivša direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić postat će strateški partner tuzlanske Slobode, saznaje portal Klix.ba.

Nakon odlaska iz Bordo kluba, Buljubašić nije dugo bila bez posla, te je zajedno s bivšim bh. nogometašem Amerom Osmanagićem pokrenula kompaniju “Dynami Sports Group” koja se bavi različitim granama sporta, a danas je dogovorila saradnju s klubom sa Tušnja.

Ugovorom je definisna pomoć u organizacionom aspektu kluba od poslovne do nogometne strane, te predviđa koncept koji bi Slobodi trebao pomoći da se reorganizuje, sa akcentom na izgradnji stabilnog kluba.

Saradnja je dogovorena na godinu dana, a u narednom periodu klub će predstaviti novosti u pogledu koncepta saradnje i načina na koji će se promjene implementirati.

Istovremeno, FK Sarajevo je povukao krivičnu prijavu protiv bivše klupske direktorice Sabrine Buljubašić za zloupotrebu položaja, saznaje portal Klix.ba.

Buljubašić je 24. oktobra prošle godine napustila FK Sarajevo, a jedan od prvih poteza njene nasljednice Ajle Alimanović je bila krivična prijava protiv 33-godišnje Tuzlanke.

Bordo tim je nakon obavljene detaljne revizije poslovanja kluba iz prethodnih godina sredinom aprila podnio krivičnu prijavu za zloupotrebu položaja protiv Buljubašić nadležnom Tužilaštvu u Sarajevu, no ona je povučena nakon dva mjeseca.