Sačekuša u Beogradu: Ubijen sin žestokog momka iz devedesetih

6A5878B3 3FF2 479E B78D 996F7AA7E7CF

U javnosti je odjeknula vijest da je jutros u sačekuši na Miljakovcu kod Beograda ubijen sin Zorana Uskokovića Skoleta, inače poznatog kriminlaca iz devedesetih godina prošlog vijeka koji je sam ubijen 2000. godine.

Ime ubijenog je Zoran Uskoković, isto kao njegov otac. Motivi ubistva mladića još uvijek nisu poznati, ali se špekulira da je i on krenuo stopama oca Skoleta koji je bio blizak saradnik ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana.

Čak se i nakon Arkanove likvidacije u određenim kriminalnim krugovima tvrdilo da je Uskoković jedan od organizatora Ražnatovićevog ubistava. Ove godine se navršilo tačno 20 godina od ubistva Zorana Uskokovića Skoleta, a poslije likvidacija nekoliko njemu bliskih ljudi, „zemunski klan“ je preuzeo vlast u srbijanskom podzemlju, uz logističku podršku tadašnje Državne bezbjednosti.

Skole je, kako se vjerovalo, životom platio, to što su “zemunci” njega smatrali jednim od organizatora ubistva Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. u hotelu “Interkontinental”.

Iako Uskoković nije direktno učestvovao u pucnjavi, glavni akteri ovog zločina – Dobrosav Gavrić, Milan – Miki Đuričić i Dragan Nikolić Gagi bili su povezani sa njim.

To je bilo dovoljno “zemuncima” da Skoleta označe kao organizatora ili bar nekoga koji je bio desna ruka naručiocu ubistva. Prije Skoleta su ubijeni Mirko Tomić Bosanac, Radoslav Trlajić Bata Trlaja, Branislav Lainović Dugi, Zoran Davidović Ćanda i Ivan Stojanović, a upravo je Uskoković bio onaj koji je povezivao sve njih.

Prethodni članakDodikova dobrodošlica ambasadorima: U salonu Predsjedništva BiH prekrivaju sliku džamije
Sljedeći članakAko dođe do obustave izvoza pilećeg mesa u EU, neminovni su brojni otkazi radnicima