SAD: Gorila Patrik na terapiji zbog seksističkog ponašanja

SAD: Gorila Patrik na terapiji zbog seksističkog ponašanja

male-gorilla-anthony-wilderMužjak gorile po imenu Patrik, štićenik zoološkog vrta u Dalasu, biće poslat na terapiju nakon što je ugrizao jednu ženku i nasrtao na druge, saopštili su zvaničnici zoo vrta.

Ovaj 195 kilograma težak gorila biće premješten u drugi zoo vrt koji se bavi problematičnim primatima. U zoo vrtu u Dalasu kažu da se Patrik odlično slaže sa ljudima, ali nikako sa pripadnicima svoje vrste, posebno ne sa ženkama. Veterinari i čuvari navode da su pokušali na sve moguće načine da odobrovolje ovog mužijaka da se priključi ostalim gorilama, u nadi da će se konačno smiriti, a možda čak i spariti s nekom od ženki.

Sve je, međutim, bilo uzalud. Umjesto da se udvara ženkama, on ih napada čim se nađe u njihovom društvu. “Nije da se nismo trudili, on je ovdje već 18 godina”, kazala je za Rojters Lori Holovej, predstavnica zoo vrta, dodajući da su Patrika zbog agresivnog ponašanja morali da drže u zasebnom kavezu. “Veoma je lijep i pametan i svi ga vole. Naročito je omiljen kod posjetilaca. Biće nam žao kada ode”, istakla je ona.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS