Sad sam došao u junu na more i više nikad: Muškarac pokrenuo haos na Facebooku

Na društvenim mrežama se uveliko vode rasprave oko destinacija za ljetovanja, cijena hrane, pića, ležaljki na omiljenim ljetovalištima, ali i kada je pravo vreme za uzimanje godišnjeg odmora i odlaska na plažu.

Takve polemike gotovo svakodnevno možemo da pročitamo u grupama na društvenim mrežama, a ovog puta rasprava se pokrenula u grupi Grčkainfo na Facebooku nakon što je jedan turista napisao da je ove godine otišao u junu na more i više nikad.

  • Sad sam došao u junu na more i više nikad. Napolju hladnjikavo, a u vodi još više. Puše vjetar. Cijeli život išao polovinom jula na more. Sad se našao da pametujem. Slušao neke da se kupaju u maju. Ma, i ja sam se kupao u januaru kad sam bio u Solunu, al` u kupatilu – napisao je on u objavi i time pokrenuo pitanje kada je najbolji period za ljetovanje.

Pojedini članovi grupe su u komentarima ispod posta pisali da su saglasni sa njim, te i da nikada ne odlaze na more u maju ili junu prije sezone.

  • Tri puta smo bili u Pefkiju u julu. Obožavamo plažu Elinika, nekih 18 kilometara od Pefkija. Sve je prelijepo. Cene povoljne. Prava Grčka, ali voda ledena. Moji se slabo kupali, jedino ja – piše u prvom komentaru:
  • Uvijek idem krajem jula i početkom agvusta 20, 30 dana u Paraliju, ali sam jedne godine išao dva puta. Prvi put krajem maja. Moj drug je imao opekotine od sunca, a u Srbiji su se jakne nosile, tako da sve zavisi od godine – stoji u drugom.

Ipak, jedna članica grupe je napisala da je već krajem maja bila na moru i da se kupala.

  • Raspitajte se gdje se ide u maju, junu zavisi od mjesta. Negdje je hladnije more i nije prijatno. Mi godinama otkad smo u penziji idemo u junu na Sitoniju zadnjih godina prelijepo. Toplo more, nema gužve ni na putu, ni na granici, a ni na plaži. Raj – stoji u jednom od komentara:
  • U pravu je čovjek, mi isto tako svaku godinu išli krajem jula, početkom avgusta i svaki put bilo toplo more, kiša nema. Jednom rekli da idemo posle 20. juna da nam ne bude vruće. Bili smo tada u Metamorfoziju kad dođe jedna bura, isipalo se tri dana nismo izašli od hotela nekoliko puta otišli u more, a samo tri dana smo se kupali i više juni nikad..