Sad su stvari jasnije: Barbarez progovorio o sudbini Edina Džeke i Miralema Pjanića

Sad su stvari jasnije: Barbarez progovorio o sudbini Edina Džeke i Miralema Pjanića

Fudbalska reprezentacija BiH dobila je novog selektora u Sergeju Barbarezu.

Jedan od brojnih zadataka koji je pred novim selektorom je status vetarana Edina Džeke i Miralema Pjanića.

Barbarez je u razgovoru za Novu TV istakao da je najpoštenije da prvo obavi razgovore sa igračima prije nego išta konkretno pusti u javnost vezano za statuse svakog od njih.

“Hajde da prvo to odradimo sa igračima, pa ćemo onda ostalo. Ne bi bilo korektno s moje strane, posebno radi poštenja, da pričam nešto. Ideja je ići korak po korak, prvo je bilo da se ovo završi, zatim kompletiranje stručnog štaba i za koji dan krećemo s putovanjima. Biće puno utakmica, nadam se da ćemo to sve izdržati, rekao je Barbarez i nastavio.

“Edin Džeko je kapiten reprezentacije. Ja sam reprezentativnu karijeru završio ranije nego što je trebalo radi situacije koja je bila u Savezu, uvijek ima toga kod nas, borili smo se. Kad poredim onaj dio kad sam ja došao u reprezentaciju, vidim da smo gradili neki put za sve, možda je rezultat toga na kraju bilo i to Svjetsko prvenstvo s nekim novim klincima, nekim novim ljudima. Sada isto vidim sličnu situaciju, daj da krenemo opet. Nije to pitanje hoćemo li reset napraviti i od nule krenuti, to se ne može u današnje doba, ali hajde da neke stvari isprovociramo, da vidimo koliko su ljudi kreativni, koliko žele nešto raditi, poručuje Barbarez.

Dodao je da će sve biti jasnije nakon razgovora sa igračima.

“Vezano za ulogu Edina Džeke, već sam rekao, trebate pustiti da se sa svima njima ispričamo, sa svakim će biti kontakt pa ćemo vidjeti šta dalje. Isto važi i za Miralema Pjanića. Ideja je da se ide dužim putem. Sada moramo vidjeti ko želi da ide tim putem, ko želi biti dio tog puta, ko sebe ne vidi jer kako ide biološki sat, kod svih nas se moraju završiti i prekinuti neke stvari, povući linija, biti karakteran, pošten prema nečemu. Zato slijede razgovori, komunikacija, ali svi mi iz stručnog štaba smo ubijeđeni da to vuče na jednu stranu i da će sve biti čisto iskomunicirano, zaključio je Barbarez.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS