Sado Đugum osuđen zbog prijetnji Tei Tairović

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Sado Đugum iz Tomislavgrada osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti na štetu T. T.

Kako je saopćeno iz Kantonalnog Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, Sado Đugum optužnicom se teretio da je nakon što je u martu 2018. godine oštećena T. T. raskinula s njim ljubavnu vezu, istoj u više navrata, putem telefona s više brojeva, upućivao ozbiljne prijetnje po njezin život i tijelo i istu uznemiravao, te joj je putem telefonske komunikacije 1. marta 2018. godine poslao fotografiju ženskog lica s povredama kako bi istu zastrašio, te na taj način joj dao do znanja što joj se može dogoditi ako mu se zamjeri.

“Dana 21. aprila 2018. godine u ulici Vukovarska b.b., općina Posušje, u blizini diskoteke ‘Gaudeamus’, ispred motela ‘Penava’ u kojem je te prilike odsjela T. T., nakon što je istu sa svog mobilnog telefona nazvao, rekao joj je da siđe ispred navedenog motela kako bi razgovarali i kako bi joj on predao neke njene osobne stvari. Nakon što je T. T. to odbila, ponovno joj je ozbiljno zaprijetio da će joj napraviti problem u klubu dok bude pjevala i da će je prebiti i ošišati na ćelavo, na koji način da je počinio predmetno kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti”, navodi se u priopćenju.

Presuda je nepravomoćna i stranke imaju pravo izjaviti žalbu o kojoj će odlučivati Kantonalni sud u Širokom Brijegu, navode iz Kantonalnog Tužilaštva.