Safet Sušić: “Ne mogu da završim preliminarni spisak od 30 igrača”

imageSelektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine još uvijek nije odlučio koje fudbalere će povesti u Brazil na Svjetsko prvenstvo.
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

”Svako jutro idem na posao, do Fudbalskog saveza i svako jutro mučim istu muku. Krenem, pa ne mogu da završim preliminarni spisak od 30 igrača koji mora da se pošalje organizatoru”, kazao je Pape za srbijanske Novosti te nastavio: ”Imamo i mi svoje adute. Džeko, Ibišević, Misimović, Pjanić su samo neke od uzdanica navijača, ali mene u ovom trenutku najviše muči kako da sastavim ostatak tima. Ruku na srce, nama će zbog malog fonda igrača biti problem kako da pošaljemo i konačan spisak u Brazil na kojem mora da bude 26 igrača.”

Čovjek koji je ušao u historiju našeg fudbala tako što nas je po prvi put odveo na neko veliko takmičenje je iznio i svoje mišljenje o Nemanji Gudelju i Alenu Haliloviću koji su odbili da zaigraju u dresu Bosne i Hercegovine.

”Razumije te igrače. Gudelj je, na primjer igrao 11 mečeva za sve selekcije Srbije. Slično je bilo i sa mladim Halilovićem, koji je izabrao Hrvatsku. Želim im sve najbolje. Ipak, mislim da je Mundijal, koji se igra jednom u četiri godine, sjajna prilika za afirmaciju igrača”, kazao je Sušić.

scsport