Portal 072info

Safet ženi oprostio prevaru, pa stradao od ruke njenog ljubavnika

Safet je dobrotu platio glavom. Prvo je ženi oprostio prevaru, a onda ga je njen nekadašnji ljubavnik ubio – dan poslije tragedije pričaju stanovnici surduličkog naselja Čardačište u Srbiji, gdje je prekjučer Dragoljub Ajdić (52) ubio Safeta (52) i Eldezu (46) Sinanović, a zatim i sebe, piše Blic.

Ajdić je, da podsjetimo, “opel zafirom” udario i usmrtio Safeta Sinanovića i nožem zaklao Eldezu, sa kojom je nekada bio u emotivnoj vezi. Istim nožem presudio je i sebi i pao je pored leševa supružnika koje je ubio.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U domove ubijenih, kao i ubice juče su dolazili rođaci i prijatelji da bi njihovim najbližima izjavili saučešće.

– Renato je otišao u Niš, da preuzme tijela roditelja i doveze ih u Surdulicu. Umjesto da pravi veselje jer se nedavno oženio, sahranjuje roditelje. Došla mu je i sestra Jelvida, a stići će i brat Denko iz Njemačke. Ispratiće roditelje kako treba. I nemojte da pitate šta se desilo, njih dvoje su bili dobri ljudi – pričaju rođaci ubijenih supružnika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rođaci Dragoljuba Ajdića, koji je, kako se vjeruje, iz ljubomore ubio Eldezu i njenog muža, nisu bili raspoloženi za priču.

– Dragoljubova žena Behara ne želi da priča. Em što ju je prevario, em sada je zavio u crno. I nju i djecu, jer su označeni kao žena i djeca ubice. Behara će vjerovatno čekati da prođe sahrana i pokupiti se, otići u Njemačku kod djece, da se skloni, pobjegne od svega – kažu i dodaju da ne znaju da li će poslije “ovog srama” djeca i doći na Dragoljubovu sahranu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za razliku od rođaka aktera ove tragedije, koji ne žele da se pominje sam način njihove smrti, Surduličani i dalje pričaju o ovom ljubavnom trouglu.

– Dragoljub je napravio zlo! Nije bio loš čovjek, ali se zaljubio kao 15-godišnjak. Izgubio je glavu i nije mogao da se pomiri sa tim da Eldeza više ne želi da bude sa njim. To nije mogao da prihvati. Normalan muškarac bi se jednostavno okrenuo, otišao, možda našao drugu, ali on jednostavno nije mogao – komentarišu mještani varošice na jugu Srbije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Većini nije žao Dragoljuba, pa ni Eldeze.

– Ušla je u đavoljsko kolo, i mogla je da zna šta je čeka. Safeta jedino žalimo. I Romi i Srbi, svi mi u Surdulici. Ne samo što je bio dobar čovjek. Bio je prava žrtva u tome. Prvo ga je žena varala, pokazao se velikodušnim, sve joj oprostio i nastavio život sa njom, i na kraju stradao od ruke njenog ljubavnika – navode Surduličani i dodaju da bi ova tragedija trebalo da bude “upozorenje za sve one koji petljaju sa strane šta im se može desiti”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Eldezinoj torbi nađena su dokumenta na ime Nataša M.

– Eldeza je promenila ime u Nataša. Ali samo u dokumentima. Nije ona bila nikakav kriminalac, ubica, prodavac droge. To većina nas Roma radi, zbog zabrane putovanja u Zapadnu Evropu – kažu žitelji naselja Čardačište.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 43
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

BiH: Poginuo biciklista, tijelo pronađeno pored puta

072info

Pravilo koje od danas važi za ulazak bh. građana u Sjevernu Makedoniju

Redakcija

Kon otkrio koje će mjere biti uvedene u Srbiji

Redakcija
REKLAMA
KRAJ REKLAME