Saglasnost na Sporazum JP Autoceste i Općine Zenica

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Federalna vlada ove sedmice je dala suglasnost na Sporazum između JP Autoceste Federacije BiH d.o.o Mostar i Općine Zenica o suradnji na realiziranju projekata izgradnje infrastrukture neophodne u izgradnji Koridora Vc na teritoriju općine Zenica. Ovim sporazumom utvrđene su uzajamne obveze između JP Autoceste FBiH i Općine Zenica u narednom periodu kada je riječ o završetku dionica čija izgradnja je u tijeku, odnosno onih čija realizacija je planirana za naredni period.

Prema ovom dokumentu, obveze JP Autoceste su izvođenje radova, nadzor nad izgradnjom i puštanje u rad objekata definiranih u Sporazumu. Nakon izgradnje, Autoceste FBiH će lokalnu infrastukturu definirane Sporazumom predati na korištenje Općini Zenica, koja je obvezna pružiti neophodnu pomoć prilikom ishođenja potrebnih suglasnosti i dozvola, i nakon izvršene primopredaje održavati i upravljati preuzetim objektima.

Realiziranjem ovog sporazuma bit će omogućeno povezivanje Zenice sa autocestom na Koridoru Vc i magistralnom cestom M-17.