Sahrana Jovanke Broz u subotu

slika (2)

Jovanka Broz bit će sahranjena u subotu, u Kući cveća, uz sve vojne počasti, saopćila Vlada Srbije.

Udovica predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita Jovanka Broz bit će sahranjena u subotu, u 12 sati u Kući cveća, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade i ministra vanjske i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića.

Kako se navodi u saopćenju, obzirom na to da je Jovanka Broz bila nosilac Partizanske spomenice, sahrana će biti obavljena uz sve vojne počasti.

Telegrami saučešća mogu se upućivati Nadi Budisavljević na adresu Ljutice Bogdana 2, 11000 Beograd i Zori Aleksić na adresu Zimonjićeva 2, 11000 Beograd, navodi se u saopćenju.

Vlada Srbije prihvatila je u ponedjeljak zahtjev porodice da Jovanka Broz bude sahranjena u Kući cveća, gdje i njen suprug.

Vlada je osnovala Organizacioni odbor za sahranu Jovanke Broz a za predsjednika tog odbora je imenovala potpredsjednika Vlade Rasima Ljajića.

U Odboru i članovi porodice

Ljajić je rekao da je potpredsjednik Organizacionog odbora generalni sekretar Vlade Veljko Odalović, a među pet članova je i ministar prometa Aleksandar Antić, te predstavnici Ministartsva spoljnih poslova i predstavnici grada.

“U Odboru će biti i predstavnici porodice”, dodao je Ljajić.

Jovanka Broz je preminula jučer u Beogradu u 89. godini. Primljena je u Urgentni centar 23. kolovoza u teškom stanju.

 Al Jazeera

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE