Sahranjen Roberto Kavali

Sahranjen Roberto Kavali

Slavni dizajner Roberto Kavali (Cavalli) sahranjen je danas u svom rodnom gradu Firenci, gdje je preminuo 12. aprila u 83. godini.

Italijanska novinska agencija ANSA javila je da je dizajner preminuo kod kuće u Firenci, gradu u kojem je rođen, nakon duge bolesti.

Posljednji ispraćaj slavnog Roberta Kavalija okupio je njegovu porodicu – njegovih pet nasljednika, partnerku Sandru Nilson s kojom je 2023. dobio kćerku, ali i bivše supruge.

Legendarnog modnog kreatora ispratile su i poznate ličnosti iz Italije, a Kavali je nakon službe ispraćen uz suze i apaluz.

Na sahrani je bila bivša supruga Roberta Kavalija, Eva Marija, sa kojom je on dobio troje djece Rejčel, Robina i Danijela Kavalija, koji se bave modnim dizajnom. Brak Roberta Kavalija sa njegovom bivšom suprugom Evom trajao je od 1980. do 2010. godine.

Četiri godine nakon razvoda modni kreator je počeo vezu sa švedskim Plejboj modelom Sandrom Nilson koja je od njega mlađa 46 godina i sa kojom je ostao do smrti. Vezu su pratile i određene kontroverze, kao i kritike, a Sandra je danas bila neutješna zbog velikog gubitka.

Sahrani je prisustvovala i najstarija kćerka čuvenog dizazjnera Kristina Kavali, a od oca se oprostio i njen brat Tomazo koji se rijetko pojavljuje u javnosti, kao i prva supruga Kavalija Silvanela Đianoni, sa kojom je Roberto Kavali bio u braku od 1964. do 1974. godine.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS

POVEZANE OBJAVE