Sakib Memić iz Stijene kod Cazina: Supruzi Hajriji su stavili pištolj na glavu i rekli joj “ne mrdaj, ubit ćemo te” 

Podijelite vijest

U mjestu Stijena kod Cazina na Memića brdujučer ujutro odvijala se velika drama u porodičnoj kući Sakiba i Hajrije Memić. Njima su oko pola pet, dakle u cik zore, u kuću provalili razbojnici. Kako po sjećanju priča za portal “Avaza” Sakib Memić, bilo ih je trojica a ostavlja mogućnost da ih je bilo i četvorica. 

U potresnoj ispovijesti za portal “Avaza”, Sakib Memić kaže da su prvo njega napali. On je bio na prvom spratu kuće a njegova supruga na drugom. 

Uspjela izvući pištolj

– Prvo su mene napali. Pištoljima su me tukli, razbili mi glavu. Ima tih kriminalaca, zna to policija. Tukli su me jedno 10 minuta. Ja sam malo fizički jači čovjek, ali su me našli na spavanju, imam 60 godina – kaže Sakib Memić.

ČITAJ JOŠ:  Porodica Terzić izdala saopćenje o povređivanju mladog košarkaša iz Cazina koji je pronađen sa slomljenom kičmom

Kaže da je supruga otišla na gornji sprat jer ne podnosi klimu.

– Branio sam se koliko sam mogao, ali onda su izvadili palice, pištolje, razbili mi glavu. Onda su me onesvijestili i ja sam pao pod jedan stol. Oni su mislili da su mene ubili, i onda su jedan ili dvojica otišli gore na sprat kod supruge. Njoj su stavili pištolj na glavu. Izbili su vrata, svu su mi kuću uništili. Rekli su joj “ne mrdaj, ubit ćemo te” – prepričava agoniju koju su preživjeli on i supruga Hajrija.

ČITAJ JOŠ:  Mladi košarkaš iz BiH pronađen sa slomljenom kičmom iza diskoteke

Onda je, kaže Sakib, došlo do nevjerovatnog obrata.

– Žena je uspjela izvući pištolj, dok su joj prijetili da će je ubiti, i pucala je. Ranila je jednog razbojnika. Kako je ona to uspjela ja ne znam. Onda je nastao haos po kući – kaže Sakib.

Ističe da ima dvojicu sinova koji žive u Švicarskoj. I oni su odmah došli kada su čuli šta se dogodilo, međutim Sakib i njegova porodica sada žive u strahu.

Prije dvije godine ih napali

– Strah me. Ne znam šta ja njima mogu ako se vrate – kaže Sakib Memić. 

ČITAJ JOŠ:  Mladiću koji studira u Sarajevu slomili kičmu: "Pronađen je iza tržnog centra u besvjesnom stanju"

Dodaje da su i ranije bili na meti. 

– Prije dvije godine je bio isti napad. Ja sam bio u objektu u Stijeni kada me supruga nazvala i rekla da je napadnuta. Došao sam do kuće, ali su razbojnici pobjegli, i tada je ona pucala na njih – kaže Sakib Memić te dodaje:

– Ostavljali su me u bolnici, ali ja sam došao kući. 

Ovaj događaj je izazvao veliku pažnju javnosti. 

Avaz


Podijelite vijest