AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Ne mogu da vjerujem koliko ima kurvetina koje preko mog imena žele doći do medijske pozornosti, rekao nam je Šako Polumenta u svojoj reakciji na tekst „Imala sam sajber seks sa Šakom Polumentom“ objavljen u prošlom broju Express-a, a u kojem, sem imena djevojke koja nam je proslijedila laskavu i vruću prepisku sa njim, nismo objavili ništa drugo što već ranije, u srbijanskim medijima, nije bilo tretirano.

Otkud joj pravo

Ta djevojka je kontroverzna ljepotica Jasmina Osmić (21) model iz Banja Luke, a koja već neko vrijme živi u Beču. U ovom tekstu rekla nam je kako je njen odnos sa Šakom Polumentom krenuo bezazlenom razmjenom SMS poruka, a završio „vrućom“ prepiskom u okviru koje su tražili jedno od drugog fotke na kojima su „k’o od majke rođeni“.

-Uopšte ne poznajem osobu koju pominjete u tekstu. Nije mi jasno od kuda joj hrabrost da se „lijepi“ za moje ime i da se fali time je li se ili nije „barila“ sa mnom. Danas svaka šuša može, uz bilo čiju fotografiju, otvoriti profl na društvenim mrežama te se „kočoperiti“ pred svojom rajom kako je sa nogu oborila neku ličnost iz javnog života. Fotografije objavljene u ovom tekstu jasno pokazuju da to nije moj profil i da se neka beznačajna osoba „kači“ za mene. Od kuda joj pravo da u svoje pohotnE misli uvlači mene. Neko, vrlo zlonamjerno, nekim stvarima od prije tri-četiri i više godina ponovo želi da ruši moju estradnu karijeru, moje dostojanstvo, da rastura moju porodicu. Pa moja porodica čita ove nebulozne izjave. Šta će o njima reći moje dijete, unuka, drugi članovi porodice… Profile na mojim društvenim mrežama vodili su administratori. Sve sam ih provjerio. Ni na jednom od tih profila, na oficijelnom sajtu, privatnom i Facebok profilu, osobe koju spomnjete u tekstu nema među mojm prijateljima, nema poruka vezanih za našu, navodnu, korespodenciju. Samo jedna poruka od nje je bila (!?) Napisala je nešto u stilu: „Drug, novinari su nešto pričali za mene i tebe. Samo da znaš ja nisam iz tog filma. Nemam veze sa tim“ (!?). Samo sam joj kratko odgovorio: „Ološu jedan, ko si ti da mi se javljaš. Ti i takvi koji proturaju slične stvari će te na sud“. I tu se sva naša komunikacija završila – priča Polumenta.

Na upit da li je pročitao tekst koji smo obajvili, rekao je da nije. Neko mu je iz Bosne i Hercegovine poslao slabo čitljivu fotografiju teksta. Pitali smo ga, ukoliko nije Jasmini Osmić, da li je bilo kojoj drugoj osobi slao poruke sa eksplicitim sadržajima, audio i video sadržaje, golišav fotografije.

-U vijeme kad se pojavila priča vezana za moju korespodenciju sa Minom Vrbaški bio mi je ukraden telefon. U njemu je bilo svega i svašta. Mnogo sadržaja sa kojima su zlonamjernici, u vremenu iza, satanizvali moj muzički i privatni život. Moj život bio je takav. Jednostavno. Nisam bi u braku, a slobodni muškarci mogu svašta da rade. Šta god da sam radio to je moj život. Ja sam ga živio i ne bježim od njega. Sve što sam radi to je samo moje i ničije više. Zašto se vraćati u to vrijme i neke segmente mog tadašnjeg života vezivati za ovo danas. Drugo je vrijeme. Idemo sa nekim novim životom. Ne poznajem ovu djevojku niti to ko stoji iza nje u pokušju da ugroz moju karijeru otvarajući rane koje su, svojevremeno, zarasle. Svjestan sam da mnoge anonimne osobe preko mene i mojih drugih kolega žele doći do pozornosti javnosti. Kako sam živio prije, nebitno je. Bio sam svačiji i ničiji. Međutim, došle su neke ozbiljne, fine godne. Moja karijera ne treba da se blati već afirmiše.

Pitali smo ga da li možda ima informacija o tome ko mu na ovaj način pokušava ugroziti kaijeru, egzistenciju, privatni život, razoriti porodicu?

Dio Mafije

-Muzika je postala sastavni dio mafje. Pjevače vode određene ličnosti koje žele profitirati, izdavačke kuće… Svi oni pjevače ucjenjuju, vrše pritisak na to ko će im štampati album, biti menadžer. Svi preko tvojih leđa žele da zarade što više, a tebi kako bude. Ako ne postaneš dio te neke ekipe i njihovog tala oni postaju tvoji najljući protivnici, zabijaju ti nož u leđa, poturaju noge na svakom koraku. Postoje ljudi koji svuda drže konce u svojim rukama, čvrsto drže dirgentsku palicu. Ako Šako Polumenta ne radi sa nekom od takvh osoba teško u regiji ili van nje može doći do neke diskoteke ili prostora za nastup, do prostora gdje takvi imaju umješane svoje prste. Protiv svakoga se, kvalitetom rada i ponašanja, svom dušom borim. Ne fizički. Nisam huligan da se sa nekim pucam po ulici. Ulažem mnogo novaca u svoju karijeru i to mnogima smeta. Srećom imam kumu koja mi pomaže da lakše orgnizujem poslove oko ugovaranja svojih nastupa. Nisam radio jedno vrijeme. Sad kada treba da napravm značajniji iskorak u karijeri, kad mi treba podrška, neki žele da me sputaju u tim aktvnostima te me tjeraju da, umjesto da mislim o pozitivnim stvarima, vrtim priču o kurvetinama.

-Nek se od mene otkače žene sumnjivog morala. Misle li ova djevojka sutra imati svoju porodicu, djecu. Šta će im govoriti čime se bavla ili bavi u životu. Hoće li joj jedina refrenca biti vezana za to sa kim je ili nije spavala, kome je slala svoje fotografije bez odjeće i video klipove na kojima je „ko od majke rođena“. Je li samo to što je ona znala da radi, da uzme novac za jednu noć i ode u zaborav. Sreća nije u tome koliko ćeš popljuvati nekog drugog ili omalvažiti njegov rad već u tome kad dobiješ nagradu za neki konkretan posao sa kojim čovjek može da se ponosi. Popularnost ne traje vječno. Oni koji me gaze liče na zvijezde padalice. Kratko bljesnu i brzo padaju u zaborav – kaže Šako Polumenta.

Express