Sakupljeno 4.000 KM za malog Ajdina Žigonju, cilj je 17.000 eura

Akcija za pomoć dječaku Ajdinu Žigonji pokazuje prve rezultate, a njegov otac ponovo moli dobre ljude da upravo sada, kada su uplate počele da pristižu, svi zajedno damo sve od sebe kako bi uljepšali Ajdinovo djetinjstvo.
“Sakupili smo 4.000 KM, taj iznos je stvarno veliki obzirom da je bio vikend, te smo dobili mnogo obećanja za uplate. Cilj od 17.000 eura je sada daleko, ali vjerujemo da ćemo ga dostići zajedno”, rekao je Ajdinov otac Elvis.

Podsjećamo, Ajdin Žigonja iz dana u dan vodi svoje bitke kako bi se vratio normalnom životu i ostvario dječačke snove. Kako bi ponovo prohodao potrebno je da ide na rehabilitaciju u Tursku i Hrvatsku, a troškovi liječenja iznose 17.000 eura.
Ajdin treba pomoć dobrih ljudi. Njegovi roditelji uspjeli su pronaći odgovarajuće ortoze koje koštaju 2.000 KM. Zavod zdravstvenog osiguranja snosi 50 posto troškova, a ostalo trebaju platiti njegovi roditelji.

“S obzirom na cijenu ortoza, te da nam ubrzo dolazi kontrola, a poslije toga rehabilitacija na par klinika koje bi ojačale Ajdinove mišiće nogu, odlučili smo se za novi apel kako bi imali što više vremena za pripremu oporavka nakon kontrole iz Turske sa klinike Acibadem. Ajdin ne hoda intenzivno skoro 14 mjeseci. Vjerujemo da će oporavak i rehabilitacija biti izuzetno duga i teška, te nažalost i skupa, jer se Ajdinovi mišići moraju ponovo formirati. Planirali smo ga odvesti u Dubrovnik na polikliniku Glavic na robotik vježbe, a s obzirom da tamo sedam dana košta 2.000 KM, onda možete zamisliti koliko će koštati dva mjeseca boravka. Sada vas sve ponovo molim podijelite ovaj apel, podijelite ga u što više grupa čiji ste članovi i zamolite ljude da budu uz nas, a mi vam obećavamo da ćemo i ovaj put kao i svaki boriti se jako i obećamo da ćemo zajedno sa vama i iz ove borbe ako Bog da izaći kao pobjednici”, apelovao je njegov otac Elvis.

Kontrola na poliklinici Acibadem u Turskoj košta oko 5.000 eura, te njegovi roditelji procjenjuju da će ukupni troškovi za obje klinike iznositi oko 17.000 eura.
Ajdinu se može pomoći uplatama na njegov žiro račun:

#Za uplate iz BiH
Intesa SanPaolo Banka Zenica
Na ime: Ajdin Zigonja
Racun banke:154-001-00000019-10
Broj Ajdinovog tekuceg racuna: 915791Z1Z66413.
(Ako kojim slucajem nece da prihvati slovo Z, onda mozete staviti broj 2)

#Za uplate iz inostranstva:
Intesa Sanpaolo Banka, Obala Kulina bana, 71000 Sarajevo.
Primatelj: Ajdin Zigonja, Reisa Causevica 11
IBAN:BA391542019991579154
SWIFT: UPBKBA22

Te na paypal racun: [email protected]

Za sve informacije o Ajdinovom slučaju kontakiratje oca Elvisa na broj telefona: +38762062226 (viber ili Whatsapp) ili na Facebook grupi.

Klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE