Sala Skupštine ZDK u novom ruhu, olakšan rad zastupnicima i novinarima

Sala u kojoj se održavaju sjednice Skupštine ZDK dobila je potpuno novi i moderniji izgled. Nakon jednomjesečnih radova, završeni su rekonstrukcija i preuređenje ovog prostora, koji je sada u novom ruhu i mnogo je funkcionalniji i ljepši.

Od sada će svaki zastupnik na stolu imati priključak za internet i struju, izmijenjene su elektroinstalacije, izdignut prostor za predsjedavajućeg i zamjenike, ugrađena dva projektora te su napravljene dvije lože za novinare, što će im umnogome olakšati rad.

Kako je rekao Jasmin Duvnjak, predsjedavajući Skupštine ZDK, radovi su koštali 70.000 KM, a počeli su prema nalogu Kolegija Skupštine ZDK.

– Investicija koja je ovdje uložena je na nivou jednogodišnjih troškova Skupštine ZDK za papir, toner, kopiranja i poštanske troškove. Sala je sada mnogo funkcionalnija i svima će pružiti savremeniji rad. Tu, prije svega, mislim na uvođenje sistema e-parlamenta, koji će dodatno disciplinirati naše zastupnike kad je u pitanju prisustvo sjednicama, učešće u raspravama i glasanje. Kroz sistem e-parlamenta imamo punu kontrolu prisustva, rada i glasanja zastupnika – rekao je Duvnjak.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE