Portal 072info

Salanović: Niko ne bi više volio od mojih roditelja da igram za BiH

Dennis Salanović, 18-godišnji napadač Atletico Madrida porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji se odlučio nastupati za reprezentaciju Lihtenštajna umjesto Bosne i Hercegovine, u razgovoru za portal SCsport.ba istakao je da domovinu svojih roditelja i dalje nosi u srcu.

Roditelji Dennisa Salanovića imali su razgovor sa čelnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Tuzli prije prijateljske utakmice između BiH i Lihtenštajna, te se govorilo da će mladi napadač Atletico Madrida nastupati za Zmajeve, međutim desio se obrat i Salanović je obukao dres Lihtenštajna.

Osamnaestogodišnji napadač Atletico Madrida otkrio je u razgovoru za naš portal da je zbog nekih privatnih razloga odlučio da zaigra za lihtenštajnski nacionalni tim.

“Nisam o tome govorio do sada za bh. medije, ali jesam za lihtenštajnske već nekoliko puta. Za Lihtenštajn sam se odlučio, jer ovdje je moja familija. Za A reprezentaciju sam odigrao već pet utakmica, od toga četiri u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Sve četiri sam igrao od prve minute do kraja”, rekao je Salanović na početku razgovora za SCsport.ba.

“Dobio sam 11.11.2014. godine priznanje za najboljeg fudbalera Lihtenštajna do 21 godine. Što nisam zaigrao za BiH? Bila je to teška odluka. Bilo je tu nekoliko privatnih razloga. Niko ne bi više volio od mojih roditelja da igram za BiH, ali šta je tu je. Ovom prilikom želio bih se zahvaliti Nogometnom savezu Bosne i Hercegoivne, jer su bili fer i korektni prema meni”.

Salanović je istakao da Bosnu i Hercegovinu još uvijek nosi u srcu. I dalje prati utakmice Zmajeva, te kaže da bi volio naš nacionalni tim vidjeti na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine.

“Sigurno da pravim utakmice Bosne i Hercegovine. BiH je u mom srcu još uvijek i gledam svaku utakmicu”, rekao je 18-godišnji napadač, koji je prokomentarisao lošu formu Zmajeva:

“Svaka ekipa uđe u period kada ne ide sve kako treba, ali ja smatram da će se BiH plasirati na Evropsko prvenstvo, jer ima jaku ekipu. Vidjet ćemo kako će iduću utakmicu zaigrati sa novim selektorom. Volio bih vidjeti BiH na Evropskom prvenstvu 2016. godine”.

Salanović je početkom ove godine iz FC Schaan prešao u omladinske kategorije španskog Atletico Madrida. Ističe da je za sada zadovoljan u klubu.

“Sigurno je da bih želio nekada zaigrati za prvi tim Atletica, ali u fudbalu se nikad ne zna šta se može desiti. Do sada je sve u redu. Zadovoljan sam hvala Bogu”, istakao je Salanović za kraj razgovora za portal SCsport.ba.

Podijelite članak