AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Grad Zenica raspisao je Javni poziv za dodjelu novčane pomoći pojedincima za nabavku GPS narukvica djeci odnosno osobama sa teškoćama u razvoju ili invaliditetom s područja Grada Zenica. Ovo je prvi put da će na ovaj način biti pružena podrška djeci odnosno osobama sa teškoćama u razvoju i težim invaliditetom ili teškim intelektualnim poteškoćama u Zenici, što je i cilj javnog poziva.

GPS narukvice će u velikoj mjeri olakšati roditeljima i starateljima djece odnosno osoba sa teškoćama u razvoju ili invaliditetom jer će u svakom momentu moći pratiti njihovo kretanje. Poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja u sredstvima informisanja.

Ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nabavku GPS narukvica, vršit će se po redoslijedu primljenih zahtjeva do utroška obezbijeđenih finansijskih sredstava za tekuću budžetsku godinu. Novčana pomoć isplaćivat će se u maksimalnom iznosu do 300,00 KM, po dostavljenom predračunu.

Rezultat je to inicijative koju je podnijela Meliha Salčinović, vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Zenica.

„Ovo je značajan korak u pokazivanju brige za osobe s poteškoćama u razvoju. Njihovi staratelji znat će u svakom trenutku gdje se oni o kojima brinu nalaze, te im olakšati svakodnevne aktivnosti” rekla je Salčinović.