Salihamidžić uložio pet miliona KM u online biznis, Bosanac osnivač firme

Hasan Salihamidžić, nekadašnji fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, a danas sportski direktor Bayerna, odlučio je da se okrene i drugom biznisu, a koji nije vezan za fudbal.

Kako pišu svjetski mediji Brazzo je investirao milionska sredstva u Apotekamo, vodeću online apoteku s fokusom na jugoistočnu Evropu, a čije je sjedište u Stockholmu.

Salihamidžić je prema pisanju portala Techfundingnews postao treći najveći dioničar ove firme, a podržavat će i njegove marketinške aktivnosti.

Arli Mujkić, izvršni direktor i osnivač EPTI-a, u čijem je vlasništu Apotekamo, komentirao je ulazak Brazze u “biznis”.

– Zadovoljstvo nam je što nastavljamo podržavati Apotekamo na njegovom putu rasta. Sretni smo i ponosni što imamo Hasana Salihamidžića, međunarodno priznatu fudbalsku ličnost, koji će dodatno doprinijeti promociji – kazao je Mujkić.

Saradnjom je zadovoljan i Salihamidžić.

– Kompanija ima dokazan koncept na drugim tržištima, tako da je samo pitanje vremena kada će se isti primijeniti i na ostatak Evrope. Vidim veliku priliku u jačanju tržišta zdravstvene zaštite u mojoj matičnoj regiji i jako se radujem što ću podržati kompaniju u raznim marketinškim aktivnostima – kazao je Brazzo.

Saradnju sa našim proslavljenim fudbalerom komentarisao je i Srđan Milić, generalni direktor firme.

– Oduševljeni smo poverenjem postojećih i novih investitora, posebno imajući u vidu trenutnu tržišnu klimu i geopolitičku situaciju. Sjajan je osjećaj pronaći zajednički jezik u našoj viziji da činimo dobro za društvo i istovremeno postanemo vodeća online apoteka u jugoistočnoj Europi. U prvom polugodištu 2022. godine povećali smo narudžbe za 740 posto u odnosu na isti period prošle godine. Rado ćemo dočekati Hasana Salihamidžića kao novog većeg dioničara kompanije – kazao je Milić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE