Salkan Delić: Kada bi Allah dao da vidim, volio bih da ugledam svoju porodicu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Salkan Delić ima 23 godine i rođen je bez očiju, međutim to ga nije sputalo u njegovim željama. Čvrsto se drži onoga što želi uz bezrezervnu podršku porodice i prijatelja.

Blagodat vida nije dobio, ali blagodati srca koje oštro i daleko vidi, jeste.

“Mene pitaju šta bi ti kad bi progledao? Kad bi dao Allah da ja vidim. Ja sam rekao da bih volio da ugledam svoju porodicu, džamiju, munaru i naravno harfove u Kur’anu”, rekao je Salkan Delić i dodao:

ČITAJ JOŠ:  Spavat će sa 25 muškaraca da bi platila povećanje grudi

“Vidjeti očima i vidjeti srcem nije ni približno. Allah oduzima da bi dao. Meni je dao prije svega da vidim srcem, da spoznam stvari.”

“Da se opet rodim birao bih isti život”

Nikada nije propitivao i žalio se na to što je rođen bez očiju, već je to shvatio kao iskušenje sa kojim se bez zadrške bori kroz život.

“Kroz život mi je pomoglo što nikada nisam imao nikakve povlastice. Bio sam kao i svi ukućani, u komšiluku, bilo gdje da odem, niko me nije izdvajao kao da sam ja neki izuzetak. Kao takav dosta mi je bilo lakše kroz život”, rekao je Salkan i dodao:

ČITAJ JOŠ:  “Otišao na posao, vratio se u kovčegu”: Mladi ljekar izgubio bitku sa koronom

“Ne želim da me niko sažaljeva, da me niko omalovažava, podcjenjuje. Svjestan sam šta mogu, znam koji su moji kvaliteti i znam do koje granice mogu, što se tiče mene.”

N1

GODISNJICA
MARKETING