Screenshot 3 1369


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Direktor BH-Gasa Jasmin Salkić rekao je za Klix.ba da je zloupotrijebljen dopis o smanjenim isporukama plina iz Rusije te da je bespotrebno napravljena panika među građanima odnosno korisnicima.

Ističe da imamo uredno snabdijevanje gasom i da nema razloga za strah.

“Gazprom je javio da je tehnička greška u svom dopisu. Nakon što je sve uredno potvrđeno, kao što radimo svake godine, nakon radnog vremena je javljeno da se smanjuje za 50 posto. Nakon što smo stupili u komunikaciju, rečeno je da se radi o tehničkoj grešci. Međutim neko je taj dopis zloupotrijebio, izazvavši paniku u javnosti da se zavrće gas, a to nije tačno. Niti se zavrnuo gas niti je pao nivo kapaciteta prema Sarajevu”, kazao je.


Salkić kaže da se radi o klasičnoj komunikaciji između kompanija.

“To je prije nekoliko dana imala i Srbija, oko nekih količina, ali to se sve rješava na nivou operativaca, dispečera i direktora tehnike. Žao mi je što je ovako otišlo u javnost, jer je iskorišteno u drugom pravcu, pa smo imali haos i paniku. BH-Gas nema ništa s tim, a i Gazprom je potvrdio da se radilo o klasičnoj tehničkog grešci”, poručio je direktor BH-Gasa.


Na upit portala Klix.ba, iz ruskog Gazprom su odgovorili:

“Pitanje koje se pojavilo u vezi s potvrđivanjem zahtjeva za isporuku plina Bosni i Hercegovini 17. decembra bilo je tehničke prirode i riješeno je na nivou kompanije.”

Klix