Portal 072info

Salkić: Svi pripadnici ARBiH trebaju imati ista prava na cijeloj teritoriji BiH

Screenshot 5 652
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U organizaciji Koordinacionog odbora temeljnih boračkih organizacija (KO TBO) Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) danas je upriličena tradicionalna posjeta branilaca Bosne i Hercegovine memorijalnim centrima Veljaci i Srebrenica-Potočari, gdje su odali počast nevino ubijenim žrtvama agresije.

Posjeti je prisustvovao manji broj osoba u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama nadležnih organa zbog širenja koronavirusa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Najprije je upriličena posjeta Memorijalnom centru Veljaci, gdje je do sada ukopano 306 žrtava iz Bratunca koje su ubijene tokom agresije i ‘etničkog čišćenja’ Bošnjaka 1992. godine. Potom, delegacija je posjetila Memorijalni centar Potočari, gdje su do sada ukopane 6.652 žrtve genocida.

Posjeti je prisustvovao i potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić, koji je istakao da svi pripadnici i sve boračke kategorije proistekle iz Armije RBiH moraju imati ista prava na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Zahvaljujem Koordinaciji boračkih organizacija Armije RBiH što svake godine organizuju posjetu našim memorijalnim centrima i našim šehidima. Svi smo mi bili pripadnici jedne Armije i u tom smislu trebamo svi pripadnici i sve kategorije, imati ista prava na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine – kazao je Salkić.

Ocijenio je neprihvatljivim da bilo koji pripadnik Armije RBiH, iz bilo koje kategorije, povratkom u ovaj dio BiH izgubi neko pravo ili privilegije, a koja je uživao do povratka, saopćeno je iz njegovog kabineta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dodao je da se samo tako može graditi jedinstvena Bosnu i Hercegovinu.

– Nažalost, još postoji ta razlika i ta nepravda u određenim privilegijama i primanjima, moj poziv je nadležnim ministarstvima da se to promijeni. Važno je da Koordinacija boračkih organizacija daje punu podršku u ovom pravcu i ja se nadam da će uskoro doći trenutak da samo zato što ste se vratili na svoje ognjište ne gubite neko pravo, jer ste i dalje demobilisani borac, ratni vojni invalid ili šehidska porodica Armije RBiH – kazao je Salkić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 41
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Salkić: Svi ratni zločinci moraju biti pronađeni i procesuirani

072info.com

Salkić: Mjesec ramazana dočekujemo u najvećem iskušenju u proteklih 25 godina

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)