Screenshot 2020 12 28 thinkstockphotos 512184925 jpg WEBP Image 725 × 483 pixels 696x464 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Dječak S. G. (13) iz Odžaka, koji je u petak uveče, ložeći peć, zadobio opekotine i otrovao se dimom, u teškom je stanju i u životnoj je opasnosti.

To je informacija koju su njegovi roditelji dobili u nedjelju iz bolnice u Novom Sadu i koja ih je dodatno uznemirila poslije strašnog šoka koji su doživjeli.

Njihovo dijete je nastradalo u požaru, koji je izbio u lokalu bivše kafane u sklopu porodične kuće, u kojem je bila smještena peć na pelet. Ni roditelji, ni vatrogasci koji su gasili vatru, ne znaju pouzdano kako je požar izbio, prenose Novosti.

– Peć redovno lože i otac i sin. Nije tačna informacija da je dječak bio sam u kući kad je došlo do požara. U stanu, koji je hodnikom odvojen od ložione, bio je otac, a dječak je otišao da loži jer je tatu uhvatio bol u leđima – rekao je komšija, koji je učestvovao u čišćenju ložione poslije požara.

U toj prostoriji, u kojoj su bili i stolovi iz bivše kafane, kao i šank, sve je uništeno, a istopila su se i vrata prema stanu, iako se požar, srećom, nije proširio na kuću.