Sama i bez izvora prihoda 17 godina: Da nema dobrih ljudi, ja ne bi istrajala

senija mehic imz 230421 1 696x392 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U studiju emisije „Ispuni mi želju“, koja se emitira na Hayat televiziji gostovala je Senija Mehić iz Sarajeva.

Senija je 61-godišnjakinja čija je sudbina odredila da na kraju ostane sama, bez ikoga.  U studio  nije mogla doći prazne ruke, poklonom koji je donijela željela je, kako je kazala našoj voditeljici, „da zasladimo“.

Konstatacijom da je zdravlje baš najbolje i ne služi, počela je pričati svoju životnu priču.

  • Živjela sam sa roditeljima. Babo mi je umro 1992. godine, početkom rata. Ostala sam poslije babine smrti rahmetli da živim s mamom, i živjela sam dvanaest godina poslije babine smrti sa mamom. Mama mi je umrla 2004. godine. I ja ostajem sama.. Mama je imala babinu penziju, naslijedila. Ja sam radila u firmi jedanaest godina i šest mjeseci. Ali, tu jedanaestu godinu mi nije uplatila staž firma, 1991. godinu. Tako da ja sad imam da uplatim na 12 godina, onda da mi uplati biro, i sad kad ću ja tu penziju isčekati do kad ne znam  će se sve završiti – kaže Senija.
Hayat

Režije plaća uz pomoć dobrih ljudi

Kako nema izvor prihoda, uz pomoć dobrih ljudi uspijeva da plati režije.

  • Nikakva primanja nemam. Živim kad mi neko pomogne i da. Režije plaćam sve što mi narod da, ko mi pomogne, komšije i džemat.

Bez prihoda je od kako joj majka umrla

  • Sad bi najviše voljela da dobijem tu svoju penziju, što prije ako ikakva mogućnost postoji. A ja imam 62. godinu sad u aprilu.

Kaže kako uz Allahovu pomoć uspijeva da isposti dane mjeseca Ramazana, i uz pomoć dobrih ljudi.

Pomaže joj džamijski džemat, komšije, porodica.

  • Da mi nisu do sada pomogli, ja ne bi istrajala  – kaže.

Na kraju gostovanja u emisiji „Ispuni mi želju“, koja se emitira na Hayat televiziji, Seniji je uručena novčana pomoć i pomoć u pogledu prehrambenih paketa, higijenske pakete. To će joj omogućiti da u narednom periodu ne razmišlja o hrani.