Samantha Power: Zakonodavci u RS-u se igraju s vatrom

6B544007 7068 44E7 A0BC F93E8808FFF1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Šefica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantha Power poručila je kako se zakonodavci u Republici Srpskoj igraju s vatrom gurajući nove podjele u zemlji, piše Klix.

“Stvaranje paralelne pravosudne institucije za Republiku Srpsku služilo bi interesima korumpiranih aktera, dok bi narod RS-a, ali i sve u BiH, izložio većoj nestabilnosti. Zakonodavci u RS-u koji guraju ove podjele igraju se vatrom”, napisala je na Twitteru.

Iz Američke ambasade nedavno je saopćeno kako su politički lideri RS-a poduzeli korak u potkopavanju transparentnosti pravosuđa i odgovornosti za koruptivna djela nakon što je NSRS izglasala Nacrt zakon o VSTV-u.

ČITAJ JOŠ:  Samantha Power stigla u Sarajevo: Drago mi je što sam ponovo ovdje

“Stvaranje novog entitetskog VSTV-a omogućit će kriminalcima prosperitet i procvat korupcije. Stvorit će neustavno tijelo koje će ugroziti osnovna zakonska prava svih građana BiH, posebno onih koji žive u RS-u”, istaknuli su oni.

Nakon usvojenog Nacrta u NSRS-u, dalji korak ka usvajanju zakona je održavanje javne rasprave. S tim u vezi, Ambasada SAD-a je pozvala građane da ne dozvole vlastima u RS-u donošenje ovog zakona.

GODISNJICA
MARKETING