Portal 072info

Samci su optimističniji, sretniji i sami rješavaju svoje probleme

82 5
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Obrasci ljubavnih odnosa u savremenom dobu su se promijenili: djevojke više ne čekaju svog princa na bijelom konju, a muškarci više nisu spremni na kompromis. Zbog toga ljudi sve više i više odlučuju da ostaju sami, jer se tako osjećaju bolje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Međutim, samci imaju popis tajnih moći kojih često ni sami nisu svjesni. Samci se oslanjaju samo na sebe i naučili su sami rješavati svoje probleme. Oni imaju jači osjećaj identiteta, manje doživljavaju negativne emocije i sretniji su. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Osim toga, samci su otvoreniji i nisu vezani za jedno mjesto. Veća je vjerovatnoća da će putovati svijetom i biti spremniji da dožive nova iskustva. Također pokazuju viši nivo kreativnosti i imaju vremena da se usredotoče na svoj rast. Naučili su voljeti sebe. Neki ljudi, nakon što su ostali sami, našli su idealno vrijeme da se konačno zaljube u sebe. To čini da se ugodnije osjećaju u vlastitoj koži i imaju dovoljno snage da rade na sebi i pokušaju postati osoba kakva žele biti. 

Uspješni su u karijeri. Samci imaju više vremena i energije da se fokusiraju na izgradnju uspješne karijere. Osim toga, vjerovatnije je da će učestvovati u različitim društvenim i humanitarnim aktivnostima. Ne vežu se za materijalne stvari. Zbog toga je vrlo vjerovatno da će uvijek raditi posao koji vole, a ne koji moraju. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zdraviji su. Studije pokazuju da osobe koje su same češće vježbaju u poređenju s osobama u braku. Neki psiholozi sugeriraju da su žene koje nisu udate zdravije, a dokaz za to je podatak da rijetko posjećuju ljekare i uzimaju manje slobodnih dana. Imaju širok krug prijatelja. Samci više napora ulažu kako bi ostvarili i održali prijateljske veze. Oni su pažljiviji i lakše održavaju dugoročne odnose s ljudima u životu. Samci također više vole provoditi vrijeme sa svojom porodicom i ostvaruju bolji odnos s braćom i sestrama. 

Znaju šta žele i vjeruju u sebe. Samci se ne plaše biti sami i ne žure da uplove u vezu tek tako. Oni znaju šta zaslužuju i nisu spremni pristati na manje od onog što žele. Izbjegavaju toksične odnose koji će im u živote unijeti samo anksioznost i stres. Imaju visoke standarde i spremni su čekati pravu osobu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME