Portal 072info

Samid je izašao iz bolnice, napadaču Nerminu pružio ruku pomirenja

samid nermin
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Po izlasku iz bolnice, u kojoj je zbrinut nakon što je 17. oktobra oboren iz invalidskih kolica i premlaćen, Samid Bačić (61) iz Kozarske Dubice pružio je ruku pomirenja sugrađaninu i prijatelju Nerminu Musiću (39), koji ga je pretukao.

Nedim Krivdić, predsjednik Udruženja mladih “Fokus” iz Kozarske Dubice, ispričao nam je da je dovezao Bačića kući iz bolnice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“U razgovoru sa Samidom, na putu od bolnice prema kući, rekao sam mu da nas je Nermin svaki dan zvao i raspitivao se za njegovo zdravstveno stanje i da ima želju da se pomire, te je Samid izrazio želju da Nermin dođe kod njega. Kad je Nermin došao, pružili su jedan drugom ruku, zagrlili se, te smo svi zajedno razgovarali i smijali se”, rekao je Krivdić za “Nezavisne“.

On dodaje da se Bačić sjeća večeri kad je pretučen i da je njegovo zdravstveno stanje sada dobro, te da se uspješno oporavlja. Takođe, kako Krivdić kaže, Nermin se, s druge strane, istinski pokajao za to što je uradio.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Danas je policija posjetila Bačića, gdje je on dao izjavu o svemu što se desilo i policija će postupati u skladu sa zakonom. Mi iz Udruženja ukazali smo policiji da su se njih dvojica pomirili. Rečeno nam je da će predmet biti predat Tužilaštvu, gdje će oni odlučiti o daljem postupanju prema Nerminu”, rekao nam je juče Krivdić, koji, iako osuđuje Nermina za napad na Bačića, očekuje najblažu kaznu za njega.

Podsjetimo, 17. oktobra, oko 20 časova, Policijskoj stanici Kozarska Dubica je prijavljeno da u Unskoj ulici u ovom gradu leži muškarac s teškim povredama. Izlaskom na mjesto događaja, policija je utvrdila da se radi o Bačiću, koji je inače lice sa invaliditetom. Zbog sumnje da ga je pretukao, policija je tada uhapsila Nermina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjetimo, prema riječima mještana, tog dana Samid je prolazio Unskom ulicom gdje se kod jedne žene okupljaju on i Nermin, te dvije žene. Samid je, kako nam je rečeno, psovao Nermina, koji ga je bezuspješno smirivao, pa kad mu je pukao film, udario je Samida i oborio ga na asfalt, te je nakon toga pozvao policiju i Hitnu pomoć. Povrede, koje je u napadu zadobio Samid, tada su okvalifikovane kao opasne po život. Srećom, on se oporavio.

Inače, kako ističu Dubičani, Bačić živi sam, a često mu pomažu članovi Udruženja mladih “Fokus” Kozarska Dubica.

“Bačić je imao gangrenu, zbog čega mu je u Gradišci amputirana noga. Humani ljudi iz Udruženja mladih ‘Fokus’ Kozarska Dubica htjeli su da mu pomognu, da mu se u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ‘Dr Miroslav Zotović’ u Banjaluci ugradi proteza, ali to Bačić psihički nije mogao podnijeti. Zato je vraćen kući i od tada je u invalidskim kolicima”, rekao je ranije izvor “Nezavisnih”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME