Portal 072info

Samir Hatkić, ratni vojni invalid, traži elektronsku narukvicu umjesto zatvora

Samir Hatkić, Suad Ibrahimović Kapetan i Mujo Dizdarević još uvijek nisu upućeni na odsluženje zatvorske kazne koju im je izrekao Općinski sud u Tešnju.

Naime, osuđeni su na po šest mjeseci zatvora zbog napada na službenu osobu. Oni su se na izdržavanje kazne trebali javiti 9. aprila.

To nisu u činili nego su poslali zahtjev za odgodu, odnosno elektronsku narukvicu.

– Kapetan (Suad Ibrahimović) i ja smo odgodili izdržavanje presude za pola godine. Samir je predao za nrukvicu, još nije dobio odgovor – kazao je za Avaz Mujo Dizdarević.

Podsjetimo, osuđeni su, kako je to obrazloženo u presudi, jer su za vrijeme redovnih sedmičnih protesta nezadovoljnih građana Tešnja “pokušali spriječiti policajce PS Tešanj u obavljanju službene radnje”.

Sve je počelo tako što je Samir Hatkić, u vrijeme protesta ispred Općine Tešanj, tog petka parkirao vozilo na trotoar, a policajac u civilu Senad Škokan upozorio ga da parkira na mjesto za ratne vojne invalide, što je Hatkić i učinio.

Obolio od PTSP-a i s protezom ispod koljena, Hatkić je policajcu Škokanu rekao da „mu neće on određivati gdje će parkirati“, nakon čega je uslijedilo naguravanja. U tom trenutku Ibrahimović i Dizdarević, koji su bili redovni učesnici protesta i plenuma, prilaze automobilu u koji policajac Škokan nogama gura Hatkića.

Slika proteze na cesti i krvav zavoj na Hatkićevom batrljku izazivaju bijes kod Ibrahimovića i Dizdarevića, te su ga pokušali osloboditi vezivanja. Sve to dogodilo se 28. marta 2014. godine.

Ranije je Samir Hatkić za naš list ustvrdio da mu je sve pripremljeno u „kuhinji SDA“.

Avaz.ba

Podijelite članak