SAMO NA OBN TV: I ovog vikenda ne propustite ‘Dejana talk show’

Ove subote, 19.04.2015. od 17:30h u sklopu Dejana talk show-a emituje se još jedna finalna emisija humanitarnog projekta „Dom je sreća najveća“ u kojoj predstavljamo porodice koje su aplicirale za kuću na području opštine Istočno Novo Sarajevo. Imaćemo priliku vidjeti kako i u kojim uslovima živi pet porodica iz Gradiške, Bijeljine, Istočnog Sarajeva i Sarajeva koje je posjetila ekipa OBN TV na čelu sa Dejanom Rosuljaš.

Pozivom na humanitarne telefone direktno donirate porodicu:

  1. GORAN I SLAĐANA DUCAN 096 53 00 06
  2. JOVAN I BILJANA KRAJIŠNIK 096 53 00 07
  3. JELENA POPOVIĆ EŠPEK 096 53 00 08
  4. SAVO  i JOVANKA PAVLOVIĆ 096 53 00 09
  5. STEVANOVIĆ BORISAV I  BILJANA KOKANOVIĆ 096 53 00 10

Dragi prijatelji i vi možete direktno da pomognete određenu porodicu pozivom na humanitarni broj telefona koji je svaka od ovih porodica je dobila. Naime, u toku njihovog predstavljanja na malim ekranima vidjeće se brojevi telefona putem kojeg se mogu donirati sredstva upravo toj porodici.Ovi pozivi će biti aktivni 10 dana nakon subotnje emisije, koja je na programu OBN TV  11.04.2015. od 17:30h. OBN TV se odriče svoje zarade  i sav svoj prihod od telefonskih poziva usmjerava ugroženim porodicama.

 DEJANA TALK SHOW-DOM JE SREĆA NAJVEĆA, SUBOTA 11.04.2015.

LIJEČENJE POEZIJOM

Iako su mnogi pjesnici svoje najpoznatije zbirke sastavili na vrhuncu očaja, dokazano je da čitanje i pisanje pjesama imaju terapeutsko dejstvo.

Posljednjih godina mnoge stručnjake zanima stanje svijesti “malog” čovjeka koji poseže za poezijom.

Dok je za neke antistresni tretman, za druge je poezija bespotrebno trošenje vremena. No, sve više psihoterapeuta tvrdi da pisanje i čitanje poezije pozitivno djeluju na psihu, smanjuju stres i pomažu u izražavanju osjećaja, pa su sastavni dio terapije kod poremećaja u prehrani i bolesti poput Alchajmera.

Vjeruje se da svoje umirujuće djelovanje poezija duguje interakciji lijeve i desne moždane hemisfere. To se događa zbog vizuelizacija koje nastaju dok čitamo poeziju, te zbog reakcija na ritam koje podražavaju limbički sistem odgovoran za emocije. U tom smislu i ne čudi što je bog medicine Apolon takođe i bog poezije.

Gosti koje će u nedjeljnom izdanju Dejana talk show-a ugostiti šarmantna voditeljica Dejana Rosuljaš  upoznat će nas na koji načinje njima i još uvijek pomaže poezija. Ukoliko niste sigurni kako krenuti s poezijom, stručnjaci savjetuju da se vratite srednjoškolskoj lektiri, jer se ondje nalazi mnogo nepravedno zanemarenog gradiva. Stihove ćemo drugačije doživjeti u različitoj starosnoj dobi i situacijama.

Dejana talk show ove nedjelje, 19.04.2015. je na programu OBN TV od 17:30h.

UREDNIK I VODITELJ: DEJANA ROSULJAŠ

VRIJEME EMITOVANJA: SUBOTA I NEDJELJA OD 17:30h

Prethodni članakTop pet najpopularnijih muških imena na svijetu
Sljedeći članakZENICA: Dvije tuče sa težim tjelesnim povredama i teška krađa