Portal 072info

SAMO U BiH: Automobil vukao muškarca na sankama autoputem kod Sarajeva

Na autoputu A1 u smjeru Sarajevo – Zenica danas je zabilježena opasna vožnja. Kako su nam javili vozači koji su svjedočili ovom nesvakidašnjem prizoru, automobil je užetom za sobom vukao sanke na kojima je sjedio muškarac, i to u pratnji druga dva vozila sa upaljena sva četiri žmigavca.Može se primijetiti kako je na automobilu koje vuče sanke otvoren gepek u kojem sjedi drugi muškarac i snima video.

Ogorčeni vozači koji su u čudu zabilježili ovaj slučaj govore nam kako su druga dva automobila blokirala obje trake autoputa, dok se vozilo sa sankama kretalo ispred njih, što je prouzrokovalo ozbiljne smetnje i poteškoće na putu koji je namijenjen isključivo brzom motornom saobraćaju.

Kako stoji u Zakonu o saobraćaju Bosne i Hercegovine, autoputem se ne smiju kretati pješaci, stoka, ni vozila koja se prema odredbama ovog zakona ne smatraju motornim vozilima. Autoputem se ne smiju kretati ni motorna vozila koja prema svojim konstrukcionim osobinama ne mogu da se kreću brzinom većom od 40 kilometara na sat.

Nakon što je jučer na portalu Klix.ba objavljen snimak opasne vožnje na autoputu A1 kod Sarajeva, gdje je automobil užetom vukao sanke na kojima je sjedio muškarac, brzom reakcijom policijskih službenika MUP-a KS identifikovana su vozila i osobe koje su učestvovale u ovom prekršaju. Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS, potvrdio je za naš portal da su identifikovana tri vozila i pet osoba koje su učestvovale u ovoj opasnoj avanturi.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 45
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box