SAMO U BIH: Dali policiji lažne podatke, saobraćajne kazne stizale pogrešnoj osobi

Policija Zenica
Foto: Ilustracija

Pet prevaranata identificirano je u Bosanskoj Gradišci, a oni se terete za krađu identiteta jedne osobe koja živi u inostranstvu.

Naime, kako je saopćeno iz policije oni su falsificirali podatke zbog kojih je policija prekršajne naloge slala osobi koja ih nije počinila.

Oni se se sumnjiče za krivična djela falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeravanje netačnog sadržaja i neovlašteno korištenje ličnih podataka.

-Policijskoj upravi 8. 4. 2021. godine, oštećeni je prijavio da su mu na kućnu adresu stigli prekršajni nalozi, a u vezi izvršenih prekršaja u saobraćaju, te da isti navedene prekršaje nije počinio jer je u vrijeme izvršenja prekršaja boravio u inostranstvu – saopćili su iz policije.

Operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je da su N.M, D.Z, S.Z. i A.V. svi iz Bosanske Gradiške po dobijenim obavijestima o počinjenim prekršajima u saobraćaju upisivali generalijske podatke oštećenog, a koje su prethodno dobili od lica D.V. iz, te na taj način pokušali izbjeći prekršajne sankcije.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv iistih dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

IZVORAvaz
Prethodni članakNe propusti ova tri najodabranija trenutka u ramazanskom danu
Sljedeći članakTrgovac naoružanja kupio, a nije platio firmu u Srednjoj Bosni