AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Nesvakidašnji prizor u zeničkom naselju Jalija, u ulici Jalimamov put, godinama „para oči“, ali izaziva i negodovanje među stanarima, budući da je Zeničanin Safet Agović na zgradi, bez saglasnosti nadležnih, napravio ni manje ni više nego „kuću“, piše “Dnevni avaz”.

BEZ PROMJENE

Od terase na krovu zgrade odlučio je napraviti objekt koji liči na kuću, o čemu je „Avaz“ već ranije pisao. Ali, i pored negodovanja stanara i zahtjeva da se objekt sa zgrade ukloni, do danas se ništa nije promijenilo.

Od terase na krovu zgrade odlučio napraviti objekt koji liči na kuću

Prema riječima Bojane Primorac iz Službe za urbanizam, imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina u Zenici, vođen je postupak za izdavanje urbanističke saglasnosti za legalizaciju nadstrešnice postavljene iznad Agovićevog stana.

– Služba je zahtjev za izdavanje urbanističke saglasnosti odbila 12. novembra 2010. godine, na što se Agović žalio, a drugostepeni organ, Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK uvažilo je žalbu i predmet vratilo na ponovni postupak  – pojašnjava Primorac.

VELIKA SREDSTVA

U ponovnom postupku Služba je 30. maja 2011. ponovo odbila zahtjev za legalizaciju nadstrešnice.

Služba 2011. godine odbila zahtjev za legalizaciju objekta

-Žalbeni postupak kod Ministarstva za prostorno uređenje jošuvijek je u toku – kaže Primorac..

Kako nezvanično saznajemo, za uklanjanje ovog nadograđenog objekta neophodno je angažirati ljudstvo i mašine iz inozemstva, ali i izdvojiti velika sredstva. 

Agović za radove koje je izveo nije dobio saglasnost ni od stanara

STANARE NIKO NIJE PITAO

Agović za radove koje je izveo nije dobio saglasnost ni od stanara. 

-Niko nas nije konsultirao u ovom slučaju. Rađeno je “na svoju ruku i kako je ko htio – kazao je jedan od stanara zgrade.

DNEVNI AVAZ – D. PAŠALIĆ