Portal 072info

Samo u BiH: Nogometašima iz BiH kada idu po loptu treba pasoš

Nevjerovatna priča iz nogometnog kluba Partizan iz Kostajnice, koja se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine. Radi se o apsurdu koji zabavlja regiju. Naime, granica između BiH i Hrvatske ide baš po nogometnom igralištu.

Jedna trećina pripada Hrvatskoj, a ostatak BiH. Klupe za rezervne igrače su također u Hrvatskoj, pa se može reći da oni utakmicu gledaju iz Evropske unije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za vrijeme utakmice na terenu FK Partizan u Kostajnici nogometaši nekoliko stotina puta pređu granicu s Hrvatskom!

“Tako je, granica prelazi preko našeg terena i izlazi s njega blizu korner zastavice. Praktički igramo na teritoriji dvije zemlje”, kaže predsjednik Partizana iz Kostajnice Zoran Avramović za Kurir i objašnjava:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Raspadom Jugoslavije došli smo u ovu situaciju. Kad lopta završi malo dalje od sjeverne aut-linije, onaj ko ide po nju ima pasoš kod sebe za svaki slučaj. Hrvatski graničari nam još nisu tražili pasoše, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju.

VIDEO: https://www.facebook.com/574160879356263/videos/858006034305078/

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na pitanje da li i nogometaši i sudije moraju imati pasoš u gaćicama s obzirom da non-stop prelaze granicu na terenu, Avramović uz smijeh odgovara:

“Pa ne moraju. Mi smo se prije raspada zemlje takmičili u hrvatskoj regionalnoj ligi s klubovima poput Slaven Belupa, a sada smo u Banjalučkoj regionalnoj ligi. S Hrvatima imamo dobre odnose, dosta nogometaša s njihove strane je igralo za nas, dolaze i danas da gledaju utakmice…”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

fokus.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME