SAMO U BIH: Palicom napao policajca koji ga je snimio radarom

Tihomir Gojković (67) iz Obudovca uhapšen je zbog sumnje da je držalicom od sjekire napao policijskog službenika koji ga je radarom “Ramer” uhvatio u prekoračenju brzine.

Napad se dogodio juče u Lončarima u opštini Donji Žabar. Kako saznajemo policajac je kontrolisao brzinu sa radarom i bio je u civilu i sa civilnim vozilom. Nakon što je radarom snimio “Audi” u prekoračenju brzine vozač je izašao iz vozila i napao ga i udario drškom od sjekire, uz psovke i prijetnje.

U PU Bijeljina navode da je PS Pelagićevo zaprimilia prijavu o napadu.

“Na licu mjesta je utvrđeno da je T.G. drvenom palicom napalo policijskog službenika PS Pelagićevo, koji je obavljao poslove i zadatke sa službenim vozilom i uređajem za kontrolu brzine tj. savremenim radarskim sistemom za kontrolu brzine kretanja motornih vozila”, rekla je portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić.

Ona kaže da je po naredbi Osnovnog suda izvršen pretres automobila koji je koristio T.G. i tom prilikom je pronađena i oduzeta drvena držalica od sjekire koja je korištena za napad na policajca.

Copy

“O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Doboju koje je naložilo da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv osumnjičenog dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, rekla je Marić.

UNA

Prethodni članakBivšoj zadrugarki prijeti 2 godine zatvora: Olja Vampirica osuđena, mora platiti ogromnu sumu
Sljedeći članakPojeftinila piletina u BiH, ali razlog je “donekle ilegalan”