SAMO U BiH: Učenici dojavili da je postavljena bomba kako bi izbjegli kontrolni

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Sarajevski policajci, kako saznajemo, priveli su trojicu maloljetnika zbog sumnje da su u proteklom periodu lažno dojavljivali da su u sarajevskim srednjim školama postavljene bombe. Radi se o ukupno deset prijava u samo 11 dana.

Vrbovali druga

Učenici su dali izjave u policiji, a onda su pušteni. Također nezvanično, nekolicina đaka je jednom od privedenih maloljetnika dala 100 KM i mobitel da nazove policiju i kaže da je postavljena bomba kako bi izbjegli kontrolni. Navodno se radilo o predmetu Latinski jezik u Zubotehničkoj školi.

Deveti slučaj odigrao se jučer u 10.50 sati, kad je sarajevskoj policiji prijavljeno da je u Prvoj gimnaziji postavljena bomba. Policajci su odmah po dojavi otišli u školu, gdje je obavljen kontradiverzioni pregled. Učenici i zaposlenici su za to vrijeme bili evakuirani. Utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi.

Evakuacija škola

Svega tri sata poslije, oko 14 sati, policajci su morali ići na novu, desetu intervenciju, jer je u Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo stigla nova dojava o bombi, ovog puta u Petoj gimnaziji. I ova je škola odmah evakuirana, a policajci su pregledali sve prostorije. Konstatirano je da je i ova dojava bila lažna.

Avaz