SAMO U BIH: Visočanka stavila ‘nikab’ preko lica, pa ukrala robu u vrijednosti od 8.000 KM

Policija Zenica
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv V.M. i V.N. iz Visokog, zbog počinjenog krivičnog djela Prijevara, a optužnica je u cijelosti potvrđena dana 09.06.2022. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda Visoko.

Naime, dana 24.04.2021. godine, u prijepodnevnim satima, u ulici B. Z. broj …, u Visokom, zajednički i dogovoreno u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, a nakon što je prethodno V.M. od Z. S. pribavila ključ njene kuće i ulaznih vrata u dvorište, lažno se predstavljajući kao „Z. E.“ putem svog mobilnog telefona korisničkog broja … kontaktirala dostavljača brze pošte „EuroExpress“ d.o.o. Banja Luka D. V. od koga je trebala preuzeti naručenu pošiljku od 6 komada matičnih ploča marke „Sapphire“ za računare, jednu napojnu jedinicu i matičnu ploču sa pratećim kablovima, pa kada je ovaj došao na gore navedenu adresu izašla sa crnim „nikabom“ preko lica te istog lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu i navela da pošiljku ostavi unutar ograđenog dvorišta kako bi je njena kćerka mogla pregledati obzirom da se ona ne razumije u te ploče, pa kada je V. to učinio za njim zatvorila i zaključala drvena vrata od dvorišta, nakon čega su se V.M. i V.N. sa tako oduzetim paketima za tu svrhu pripremljenim vozilom marke „Alfa Romeo“ bijele boje kojim je upravljao V.N. pobjegli sa lica mjesta, svjesni da su lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu drugoga da na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini a što su kako bi pribavili protivpravnu imovinsku korist i htjeli, na koji gore opisani način su oštetili firmu „EuroExpress“ d.o.o. Banja Luka u ukupnom iznosu od 8000 KM.

ČITAJ JOŠ:  Kakanjac nožem oštetio gume na dva vozila, pa se i sam povrijedio i završio u KB Zenica
GODISNJICA
MARKETING