SAMO U BIH: Zeničanin položio za vozača kamiona, dopisao sebi i za motocikl

SAMO U BIH: Zeničanin položio za vozača kamiona, dopisao sebi i za motocikl

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona dana 10.12.2020. godine podiglo je optužnicu protiv Delić Dženana zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave iz člana 373. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 14.12.2020.godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

Optužnicom se navedeno lice tereti da je lažnu javnu ispravu upotrijebio kao pravu 

DETALJI OPTUŽNICE

DELIĆ DŽENANA, iz Zenice osuđivan zbog krivičnog djela iz člana 362. stav 1. u
vezi sa članom 31. KZ FBIH na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci,

Što je Dana 13.06.2020. godine u Zenici, preinačio ispravu, a zatim je upotrijebio kao pravu, tako što je na ljekarsko uvjerenje broj: ….. izdato 20.01.2020. godine od strane Zavoda za medicinu rada Zenica, sa ocjenom da je zdravstveno sposoban za vozača C1, C1 i CE kategorije dopisao slovo A, odnosno da je sposoban za upravljanje motociklom…

i takvo uvjerenje upotrijebio, te priložio ispitnoj komisiji Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, iz oblasti upravljanja motornim vozilima, da bi JU Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu ZDK svojim aktom broj: …… od 08.07.2020. godine potvrdio da predmetno ljekarsko uvjerenje od 20.01.2020. godine nije izdato za vozača A kategorije,

Dakle, lažnu javnu ispravu upotrijebio kao pravu Čime je počinio krivično djelo krivotvorenje isprave iz člana 373. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH.

Svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE