SAMO U ZENICI: Rekao policiji “dobro veče čobani” pa dobio kaznu 200 KM i pritvor

Nesvakidašnja situacija dogodila se sinoć u Zenici u ulici Branilaca Bosne, gdje je Zeničanin D.S policiji rekao “dobro veče čobani”, nakon čega je odmah lišen slobode i zadržan u PS Centar, saznaje 072info.

Osim pritvora u kojem je boravio od 23 do 06 sati, Zeničanin je dobio i prekršajni nalog kršenje javnog reda i mira od 200 KM.

Zeničanin D.S je za portal 072info ispričao šta se desilo prethodne noći.

“Mimoilazili smo se kod prodavnica ja sam im rekao dobro veče čobani, oni su odmah skočili na mene, prislonili me uz zid i svezali me. Počeli su da vrijeđaju i psuju, pozvali su patrolu za privođenje.

Kada sam došao dole, pregledali su me i napisali zapisnik, davali su mi da potpišem papir o lišenju slobode, kad sam uzeo da čitam jedan od policajca je počeo da baca papire po sobi i rekao je kao šta ti tu imas da čitaš samo potpiši, ja sam se poceo smijat i rekao da neću da potpišem iz razloga sto piše da sam bez vidnih povreda, a prijeti mi se i dalje da će da me prebiju.

Kad su me puštali, opet sam uzeo da čitam šta potpisujem, policajac mi rekao al ti meni vadiš živce sa tim sto hoćeš da čitaš, nema se tu šta čitati.

Zar je moguće da sam bio u pritvoru sto sam zbog toga što sam rekao”, ispričao je D.S za 072info.

Prekršajni nalog od 200 KM
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE