873x400 10
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
Kurbani 2021

Nakon historijskog rezultata za bh. plivanje, Lana Pudar je doputovala u Sarajevo, gdje će nastavit pripreme za Olimpijske igre u Tokiju.

U međuvremenu, Sportski savez Grada Mostara u saradnji s Gradskom upravom Mostara večeras u 19 sati organizira doček za osvajačicu zlatne i dvije srebrne medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu u plivanju, koje je održano u Rimu od 6. do 11. jula.

Doček će se upriličiti na parkingu iza Gradske vijećnice, a Lanu će dočekati mostarski gradonačelnik Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.

Iz Sportskog saveza pozivaju građane da dođu u što većem broju i dočekaju evropsku prvakinju Lanu Pudar.

 – Sretna sam, zadovoljna i ponosna, tako bi mogla ukratko opisati utiske. Sav se moj trud isplatio, i mojih trenera. Nadam se da je ovo znak da cu u Tokiju postici dobre rezultate.

 Ovo cak i nije moj najbooji rezultat. Imam jos jedna brzi iz marta ove godine, za 20 stotinki. Pobjeda na Olimpijadi ? Tesko ali sam spremna. .

  – Bazen u Sarajevu? To bi bilo idealno Sarajevo je blizu, eh sad niie na meni da to rjesaavam. Postoje ljudi koji se o tome brinu.