Samra Šišić, majka trojki iz Visokog: Hvala bogu zadovoljna sam iako zna biti ‘zeznuto’

Podijelite vijest

Samra Šišić, djevojački Hodović, je prije oko dva mjeseca na svijet donijela tri prekrasna dječaka, začeta prirodnim putem; Omara, Anvara i Emina.

Samra je, kako navodi, bila van sebe kada je saznala da nosi trojke.

  • Mislila da se doktor zeza kad mi je saopštio. Prvo mi je rekao da nosim dvojke i savjetovao da dođem na kontrolu za deset dana. Mi smo bili šokirani, nismo to mogli ni pomisliti. Kad smo otišli za deset dana dočekalo nas je veliko iznenađenje: doktor govori da su trojke i da nije bio siguran prošli put.  Čuli smo otkucaje srca i to je bilo to. Odmah smo se počeli pripremati i psihički i fizički i kupovati potrebne stvari za naše bebe.”
  • Bili su teški po 1kg i 500g kad su se rodili. Danas imaju skoro 3kg. Nisu bili dugo u inkubatoru i to me posebno raduje. Međutim, ipak su morali biti zadržani u bolnici mjesec dana dok nisu povećali svoje kilaže.”
  • Meni su svi različiti i odlično ih raspoznajem. Svi me podržavaju i pomažu mi, posebno majka i svekrva. Izađem vani par sati ili odspavam kako bih napunila baterije i krenula dalje. Ne mogu se žaliti, hvala Bogu zadovoljna sam iako zna biti “zeznuto”.
  • Presretni smo, na početku smo bili previše zabrinuti kako će to sve izgledati, a sada ne bismo mogli bez njih. U suštini mi i ne znamo kako je imati jedno dijete tako da se za sve odlično organizujemo. Nekako se sve posložilo i za posao nam se otvaraju razne prilike. Nadam se da ćemo uspjeti sve iskombinovati. Ljudima je previše zanimljivo i atrakcija smo gdje god se pojavimo,” kroz smijeh govori Samra i naglašava kako joj je to veoma simpatično.
ČITAJ JOŠ:  Istraživanje pokazalo: Evo koliko roditelji u prosjeku potroše na dijete do 18. godine

Inače, Samra i njen muž Haris su vlasnici tradicionalnog obrta “SH baby shoes” koji je kroz kratko vrijeme uspio kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu. Njihova osnovna djelatnost je ručna proizvodnja dječijih kožnih cipela od prirodnih materijala, pišu lokalni mediji.

Kada je riječ o Visokom, prije ove porodice posljednji put trojke su rođene u porodici Čeho, 12 godina ranije.


Podijelite vijest