Portal 072info

Samsung: Odmah prestanite da koristite Galaxy Note 7

Južnokorejska kompanija Samsung pozvala je sve koji imaju njen model pametnog telefona Galaxy Note 7 da odmah prestanu da ga koriste i da ga što prije zamjene, pošto su prijavljeni novi slučajevi da su se ti uređaji zapalili.

Samsung, najveći svjetski proizvođač pametnih telefona, naredio je ranije ovog mjeseca da se povuku svi telefoni tog modela u cijelom svijetu kada je utvrđeno da su litijumske baterije krive za prijavljene eksplozije tih uređaja.

“Pozivamo korisnike da ugase svoje telefone Galaxy Note 7 i da ih zamjene što je prije moguće”, izjavio je predsjednik Samsungovg odjeljenja za mobilne komunikacije Koh Dong Djin.

Vlasnici tog modela mogu da dobiju telefone na privremeno korištenje, a kompanija planira da obezbijedi nove baterije od 19. septembra u Južnoj Koreji, a zatim i u drugim zemaljma.

Odluka o povlačenju 2,5 miliona telefona donijeta je samo dvije sedmice pošto je počela prodaja tog modela. Do 1. septembra potvrđeno je da se 35 telefona Galaxy Note 7 zapalilo, uglavnom dok se baterija punila.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box