Samsung počinje sa proizvodnjom 4Gb LPDDR3 DRAM mobilne memorije

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

vijesti_samsung_dram_LPDDR3PC multimedijalne brzine na mobilnim uređajima.

SAMSUNG je počeo sa proizvodnjom četiri gigabitne LPDDR3 (low power double data rate 3) DRAM memorije za mobilne uređaje, tehnologije koja bi trebala donijeti slične PC multimedijalne brzine na napredne telefone i tablete.Tehnologija je veoma važna za buduće korsinike mobilinih uređaja,jer bi nova memorija trebaal udvostručiti brzinu kojom ovi uređaji prenose podatke izjavili su iz SAMSUNGA.

ČITAJ JOŠ:  NEVJEROVATNA PRIČA AMERIČOG MARINCA: Kaže da je 17 godina ratovao na Marsu, da je penzionisan na Mjesecu…

ovi čip koji se proizvodi u 20 nanometarskom proesu je u rangu sa DRAM tehnologijom koja se koristi u PC računarima i biće namijenjena high-end mobilnim uređajima visokih performansi koji su dizajnirani za što bogatije iskustvo i rad sa multimedijalnim sadržajima.Ova tehnologija bi trebala da osigura 30% bolje performanse uz 20% smanjenje potrošnje energije na njihov 30nm DRAM.SAMSUNG kaže da 4Gb LPDDR3 DRAM za mobilne uređaje omogućava prenos tri full HD videa (cca. 17 GB), u samo jednoj sekundi!

ČITAJ JOŠ:  Starije osobe u BiH vole IT kurseve, programe završavaju i 74-godišnjaci

 

GODISNJICA
MARKETING