SAMSUNG PREDSTAVIO GALAXY S5: Vodootporan, skenira otisak prsta i mjeri puls! (VIDEO)

Samsung je jučer predstavio svoj najnoviji model smartfona Galaksi S5 na najvećem sajmu mobilne telefonije u Barseloni. Najzanimljivije karakteristike telefona su to što sadrži skener prsta i mjerač pulsa.

Skenerom otisaka prstiju omogućeno je korisnicima da sačuvaju određene dokumente ali i za korištenje aplikacija za plaćanje. Ima ugrađen mjerač pulsa koji koristi senzor na zadnjem dijelu telefona.

Samsung Galaksi S5 je otporan na prašinu i vodu u kojoj može da preživi na dubini od jednog metra. U SAD će se naći u prodaji u aprilu, a zvaničnici kompanije nisu otkrili cijenu.

Ostale karakteristike:

Galaksi S5 ima HD AMOLED ekran od 5,1 inča, iako su glasine bile da će imati ekran 4K.

Kamera je kod ovog telefona značajno poboljšana i ima autofokus od 0.3 sekunde što je do sada najbrži autofokus među smartfonima.

Rezolucija kamere je 16 megapiksela a njen softver lak za korišćenje.

U kućištu se nalazi Snapdragon 800 čipset (2.5 GHz Krait jezgra, sa Adreno 330 grafikom) sa 2 GB RAM memorije, napredna Wi-Fi i LTE konekcija, kao i microSD ulaz za kartice do 128 GB.

Telefon ima 16 ili 32 GB memorije, a baterija sa “Ultra Stand By” karakteristikom omogućava do 24 sata više vremena na čekanju od prethodnika.

Telefon podržava IFC, Bluetooth, InfraRed, microUSB, MHL tehnologiju.

Težak je 145 grama.

Prethodni članakGradiška: Poplavljene kuće, prijete klizišta
Sljedeći članakUmrli čekajući posao