Sandy Husić želi igrati za Bosnu i Hercegovinu!

Sandy Husić želi igrati za Bosnu i Hercegovinu!

Sandy-Husic-1

Jučerašnji poraz naše kadetske reprezentacija od Portugala (0:2) na Koševu, još jednom je pokazao sav ne kvalitet u omladinskim kategorijama našeg reprezentativnog fudbala. Portugal je našim momcima očitao pravu fudbalsku lekciju, a neki od naših igrača su pokazali da nemaju dovoljan kvalitet za dres reprezentacije.

Sandy Husić je ime koje se nije našlo na spisku selektora Sakiba Malkočevića za ovo okupljanje. Zvuči nevjerovatno da momak koji nosi dres Borussije iz Dortmunda i o kojem njemački mediji stalno pišu, pokušavajući ga tako vrbovati da obuče dres “elfa” nema mjesta u U-17 reprezenaciji naše zemlje, iako je već nekoliko puta javno izjavio da želi igrati samo za Bosnu i Hercegovinu.

Husić je rođen 1998. godine u Njemačkoj, a roditelji su mu iz naše zemlje. Član nogometne škole selekcije slavne Borussije, a nastupa na poziciji beka i zadnjeg veznog. Krasi ga sjajan pregled igre i odlična igra sa obe noge.

“Već sam bio pozivan u U-15 repreznetaciju naše zemlje i tada niko na svijetu nije bio sretniji od mene. To je bio moj san obući dres svoje zemlje, Bosne i Hercegovine. Sada očekujem poziv selektora Malkočevića jer vjerujem u svoje kvalitete i siguran sam da mogu pomoći našoj reprezentaciji. Bosna je moja zemlja, moji idoli su kapiten Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, te kao svi Bosanci i Hercegovci očekujem pobjedu nad Lihtenštajnom i Litvanijom i želim da svi slavimo veliki uspjeh” rekao je Husić.

Naš nogometni savez i njegovi skauti u ranijem periodu imali su mnogo grešaka u svom radu i tako smo izgubili veliki broj talentovanih igrača koji sada nose dresove najboljih klubova svijeta i igraju za druge reprezentacije. Sandy Husić je jedan od onih igrača koje ne smijemo izgubiti i nadamo se da će se njegovo ime vrlo brzo naći na spisku selektora Malkočevića.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS